Δωρεάν βιβλίο για το ζήτημα του προσφυγικού στο νηπιαγωγείο

Κατεβάστε δωρεάν το ηλεκτρονικό βιβλίο «Ποιος θα δώσει τέλος σε αυτή την ιστορία»; που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από τις εκδόσεις Σαΐτα και προσεγγίζει με μια αθώα και παιδική ματιά, το ζήτημα του προσφυγικού μέσα απο μια ιστορία που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες πτυχές και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Στη συγγραφική ομάδα ανήκει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρίνα Τζακώστα μαζί με ομάδα φοιτητριών. Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα ερευνητικού έργου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετείχε ως εταίρος το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μάλιστα, η παρουσίαση του προσφυγικού ως θέμα διδασκαλίας είχε βραβευτεί και έχει παρουσιαστεί σε χώρες όπως η Λιθουανία και η Ολλανδία ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί και στο Στρασβούργο.

 

 

Σχετικά με ΜΕΛΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕΕ ΠΕ-60, 6ο ΠΕ.ΚΕ.Σ Αττικής

Είμαι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στο 6ο ΠΕ.ΚΕ.Σ Αττικής και κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα και της καλλιέργειας της σκέψης υπό το πρίσμα των στοχαστικών προσεγγίσεων του ερευνητικού οργανισμού Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard και μεταπτυχιακού διπλώματος στο πεδίο της εκπαιδευτικής ηγεσίας.

Από το 2012 είμαι συνεργάτης εκπαιδευτικός του Project Zero της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard και ambassador εκπαιδευτικών προγραμμάτων του οργανισμού, όπως το Out of Eden Learn.

Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για νέες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να επιλύσουν τα προβλήματα της διδακτικής τους πράξης και να τους αναδείξουν σε ισχυρούς φορείς γνώσης και επαγγελματικής μάθησης.

 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικό υλικό και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση