Ευρώπη η ήπειρος μας


Δημοσιευμένο στις 6 Μαρτίου 2017 – 4:39 μμ | από Marianthi Ekmektzoglou

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης όπως βλέπουμε στον παγκόσμιο χάρτη βρίσκεται στη βόρεια εύκρατη ζώνη. είναι ενωμένη με την Ασία και μαζί οι δύο ήπειροι αποτελούν την Ευρασία. θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ευρώπη είναι μια πολύ μεγάλη χερσόνησος της Ευρασίας. τα χερσαία σύνορά της με την Ασία είναι η οροσειρά των Ουραλίων . Η Μεσόγειος θάλασσα συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική και ο πορθμός του Γιβραλτάρ είναι το πλησιέστερο σημείο των δύο ηπείρων.

Χάρη στην γεωγραφική θέση της η Ευρώπη διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα. θεωρείται το “σταυροδρόμι τριών ηπείρων”. Στα εδάφη της συναντώνται οι περισσότεροι λαοί της Γης. Στις πόλεις της πραγματοποιούνται οι μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις προϊόντων και γίνονται συγκεντρώσεις επί πολιτιστικών θεμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των διεθνών συγκοινωνιών με τις οποίες πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις των ανθρώπων και οι μεταφορές των προϊόντων.

Οι κάτοικοι της Ευρώπης ασχολήθηκαν με όλα τα είδη παραγωγής προϊόντων, δηλαδή με την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και αργότερα την βιοτεχνία και τη βιομηχανία. αφού δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ακραίες κλιματικές συνθήκες ασχολήθηκαν με τα γράμματα τις τέχνες και τις επιστήμες. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε σε όλους τους τομείς και οδήγησε κυρίως την δυτική Ευρώπη στην πρόοδο και τον πλούτο.

 

Ετικέτες:, ,



  1. Δεν υπάρχουν σχόλια προς “Ευρώπη η ήπειρος μας”

Αφήστε μια απάντηση