Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αγιάσο

Τον Νοέμβρη το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Λαογραφικό μουσείο της Αγιάσου από τον κ. Κλεάνθη Κορομηλά . Μαθητές και εκπαιδευτικοί θαύμασαν την αξιόλογη συλλογή παραδοσιακών αντικειμένων και απόλαυσαν μουσική από γραμμόφωνο και πικ-απ! Κατόπιν προσκυνήσαμε στην εκκλησία της Παναγίας και περιηγηθήκαμε στα γραφικά σοκάκια. Τέλος, περπατήσαμε μέσα στον Καστανιώνα και μαζέψαμε κάστανα.

Βόλτα στην Αγιάσο!!!

Την όμορφη Αγιάσο επισκεφθήκαμε πριν λίγες μέρες , όλες οι τάξεις του σχολείου μας!

Στην πλαγιά του Ολύμπου ανάμεσα σε καστανιές, καρυδιές και πλατάνια βρίσκεται η γραφική Αγιάσος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας επισκέφθηκαν

  1. τον καστανιώνα της Αγιάσου
  2. το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου
  3. την εκκλησία του χωριού που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου

Χιονισμένη Αγιάσος

Υπέροχη η χιονισμένη Αγιάσος . Κάθε εποχή με τα δικά της χρώματα!!

Η Αγιάσος

 

Η μέλισσα και το μέλι!

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση στο σχολείο μας για τις μέλισσες και την χρησιμότητα τους, την οποία την παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον μαθητές και εκπαιδευτικοί. Στη συνέχεια στην αυλή του σχολείου γνωρίσαμε από κοντά κυψέλες, γευτήκαμε βιολογικό μέλι και ντυθήκαμε ‘μελισσοκόμοι’! Στην τάξη βέβαια κατασκευάσαμε τα δικά μας έντομα από πλαστελίνη και τις δικές μας μέλισσες με χαρτόνι και μανταλάκια!!!μέλισσα

 

 

50 απλές συμβουλές από την greenpeace

50 απλές συμβουλές για τη σωτηρία του πλανήτη

Αποφεύγετε τις συσκευασίες µιας χρήσης.

Αποφύγετε όλα τα προϊόντα αμιάντου.

Χρησιμοποιήστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως µε νέους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης. Συνέχεια του άρθρου ‘50 απλές συμβουλές από την greenpeace’ »

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα χωριά της Γέρας

Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, ανάμεσα σε πράσινους λόφους και ελαιώνες, εκτείνεται η περιοχή της Γέρας με τον πανέμορφο κόλπο της.

Ο κόλπος της Γέρας, με τον ιδιαίτερα στενό «λαιμό» του, είναι μικρότερος από αυτόν της Καλλονής αλλά εξίσου όμορφος και ζωντανός. Στους καλαμιώνες του βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη πουλιών και μικρών ζώων. Συνέχεια του άρθρου ‘Εκπαιδευτική επίσκεψη στα χωριά της Γέρας’ »

Πέτρινα γεφύρια

Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Μόριας  Λέσβου ή πέτρινα γεφύρια ;

Ποιες οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες;

Το μοναδικό Γεφύρι Κρεμαστής στη Λέσβο. Συνέχεια του άρθρου ‘Πέτρινα γεφύρια’ »

Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Λέσβου

Το ρωμαϊκό υδραγωγείο της Μυτιλήνης, είναι ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα, το μεγαλύτερο σε έκταση και ίσως το ωφελιμότερο που έγινε στην αρχαιότητα στη Λέσβο.Καταγραφή Συνέχεια του άρθρου ‘Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Λέσβου’ »