Το πανέμορφο κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Ελισσαβέτειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων ζήτησε τη βοήθεια μας καθώς το παλιό και στενάχωρο εργαστήριο πληροφορικής δεν κάλυπτε τις αυξημένες ανάγκες των τμημάτων του σχολείου.Αποφασίστηκε λοιπόν η μεταφορά του εργαστηρίου σε καταλληλότερη και πιο ευρύχωρη αίθουσα.

Ο Σπύρος επί τω έργω...Διακρίνεται και καλώδιο-απλώστρα που θα συνδέει τον κάτω όροφο με το διαδίκτυο.

Από ηλεκτρολόγο έγινε η εγκατάσταση των επιτοίχιων καναλιών και της ηλεκτρολογικής υποδομής (πίνακας,πρίζες).Η υπόλοιπη δικτυακή υποδομή υλοποιήθηκε από το προσωπικό του ΚΕΠΛΗΝΕΤ.

Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε δομημένη καλωδίωση τοπικού δικτύου τύπου Ethernet, με δυνατότητα σύνδεσης 24 Η/Υ.Στο εργαστήριο μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε το παλιό rack,όπου μέσα τοποθετήθηκαν: 2 switch 10/100 Mbps 16 port, 1 patch panel 24 port και ένας adsl router.Το εργαστήριο συνδέθηκε στο internet μέσω Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με adsl γραμμή στα 2 Mbps.

Η σύνθεση του rack σχεδόν έτοιμη,λείπουν μόνο τα patch cords.

Πλέον η δικτυακή υποδομή του εργαστηρίου είναι έτοιμη και απαιτείται ο εξοπλισμός του με μερικούς Η/Υ ακόμη ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας για τους μικρούς μαθητές.