Υπολογιστής σε μέγεθος USB, απ’ τη microsoft

usb8.1

H microsoft πάει τη φορητότητα σε άλλο επίπεδο, με τη νέα της συσκευή… ένα USB Dongle το οποίο περιλαμβάνει στο εσωτερικό του έναν πλήρες ηλεκτρονικό υπολογιστή! Το μέγεθος του dongle είναι 11 εκατοστά,  έχει βάρος 46 γραμμάρια και μοιάζει σαν ένα – λίγο μεγάλο βέβαια – usb stick. Μπορεί να προσαρμοστεί για παράδειγμα σε μια οθόνη, και αμέσως αυτή γίνεται ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής!. 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου “διαφορετικού” υπολογιστή είναι σχεδόν σαν ένα smartphone νέας γενιάς. Έρχεται με επεξεργαστή Intel (άγνωστο -για την ώρα- μοντέλο), μνήμη αποθήκευσης 32GB ή 64GB και 1GB ή 2GB μνήμη RAM… αρκετά για τις απαιτήσεις των windows 8.1

Μόλις λίγο μεγαλύτερο από ένα κραγιόν
Μόλις λίγο μεγαλύτερο από ένα κραγιόν

Φυσικά και μέσα στο έτος θα αναβαθμιστεί με windows 10, όταν αυτά κυκλοφορήσουν. Γενικά είναι ότι πρέπει για κάποιον που μετακινείται συχνά, έχει μικρές απαιτήσεις απ’ τον υπολογιστή (προφανώς για gaming ούτε λόγος), και θέλει να μπορεί να δουλέψει όπου και να βρίσκεται. Ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες, όπως τιμές κλπ. Η συσκευή παρουσιάστηκε μόνο στη Νότια Κορέα… Ελπίζουμε μέσα στο έτος να το δούμε και από Ελλάδα… σε λογικές πάντα τιμές! 

Πηγή