9 δωρεάν προγράμματα που θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε υπολογιστή

Μια συλλογή από 9 δωρεάν προγράμματα που χρησιμοποιώ και μου είναι πολύ χρήσιμα.

 1. Microsoft Security Essentials (Ασφάλεια)
 2. CCleaner (Συντήρηση)
 3. Firefox (περιηγητής ιστού)
 4. Thunderbird (ηλεκτρονική αλληλογραφία)
 5. 7-Zip (συμπίεση αρχείων)
 6. BullZip εκτυπωτή PDF (παραγωγή αρχείων)
 7. CamStudio (screen recorder)
 8. Audacity(επεξεργασία ήχου)
 9. Gimp (επεξεργασία εικόνων)

Πρόγραμμα 1: Microsoft Security Essentials (Ασφάλεια)

Αυτό που κάνει:
To Microsoft Security Essentials (MSE) είναι ένας σαρωτής anti-malware όπως το Norton Antivirus, AVG antivirus,   Avast και άλλα παρόμοια προγράμματα. Ανιχνεύει ιούς, trojans, keyloggers, rootkits και άλλο κακόβουλο προϊόντα λογισμικού που έχουν με κάποιο τρόπο κατάφερε να εισέλθουν στον υπολογιστή σας και θα αφαιρέσει ή θα τους εξουδετερώσει τη στιγμή που έχουν εντοπιστεί.
Αυτό που είναι διαφορετικό για το MSE είναι ότι είναι από τη Microsoft και είναι δωρεάν. Δεν είναι μόνο δωρεάν, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Επιπλέον, σε αντίθεση με κάποια άλλα προγράμματα anti-malware, δεν θα επιβραδύνει σημαντικά το PC σας και σας δίνει την επιλογή να το ρυθμίσετε.

Πρόγραμμα 2: CCleaner (Συντήρηση)

Αυτό που κάνει:
Το CCleaner είναι ένα πρόγραμμα καθαρισμού που αφαιρεί τα περιττά αρχεία από τον υπολογιστή σας. Αυτό ελευθερώνει χώρο στο δίσκο, επιτρέπει στον υπολογιστή να εργάζεστε πιο αποτελεσματικά και απομακρύνει επίσης ένα δυνητικό κίνδυνο προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Αυτά τα περιττά αρχεία που δημιουργούνται στον υπολογιστή σας ως προσωρινά αρχεία και αρχεία που εργάζονται με τα Windows το ίδιο, είτε από άλλα προγράμματα που χρησιμοποιείτε, όπως το internet browser σας. Αυτά τα αρχεία δεν είναι απαραίτητα και μπορούν να αφαιρεθούν ακίνδυνα.
Με το CCleaner θα διαγραφούν επίσης προαιρετικά αρχεία που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες που μπορεί να μην θέλετε να δουν οι άλλοι στο PC σας. Ένα απλό παράδειγμα είναι η μηχανή αναζήτησης αρχείων σας ιστορία, η οποία καταγράφει όλες τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφθεί. Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα ονόματα των αρχείων ταινίας που έχετε άνοιξε πρόσφατα στο media player σας. Και δεν είναι μόνο για τον browser σας και media player. Το CCleaner μπορεί να αφαιρέσει ιδιωτικών πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες σε πάνω από μια ντουζίνα χρησιμοποιούνται συνήθως προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου και του Firefox και Opera.

Πρόγραμμα 3: Firefox (περιηγητής ιστού)

Αυτό που κάνει:

Ο περιηγητής ιστού Firefox είναι ο γρηγορότερος, πιο ασφαλής και πλήρως προσαρμόσιμος τρόπος για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο. Με την ασφάλεια του, τη σταθερότητα, την ταχύτητα και ακόμα περισσότερα, ο Firefox είναι φτιαγμένος για να χρησιμοποιείτε το δίκτυο όπως θέλετε. Είναι δωρεάν, ελεύθερος και εύκολος στην εγκατάσταση!

Πρόγραμμα 4: Thunderbird (ηλεκτρονική αλληλογραφία)

Αυτό που κάνει:

Ο Thunderbird είναι  πανίσχυρος και προσαρμόσιμος πελάτης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Ο Thunderbird έχει καρτέλες, βελτιωμένη αναζήτηση και αρχειοθέτηση μηνυμάτων. Είναι γρήγορος, ευέλικτος και ακόμα πιο ασφαλής.

Ρύθμιση λογαριασμού αλληλογραφίας

Πριν  έπρεπε να γνωρίζετε τις ρυθμίσεις IMAP, SMTP, SSL/TLS του λογαριασμού σας. Τώρα το μόνο που θα πρέπει να γνωρίζετε και να εισάγετε είναι το όνομα σας, η διεύθυνση και ο κωδικός σας και ο βοηθός ρύθμισης λογαριασμού θα ψάξει στη βάση δεδομένων μας και θα βρει τις σωστές ρυθμίσεις για το λογαριασμό σας.

Πρόγραμμα 5: 7-Zip (συμπίεση αρχείων)

Αυτό που κάνει:
Το πρόγραμμα 7-Zip είναι ένα archiver και εργάζεται σε ένα πολύ παρόμοιο τρόπο με τις εμπορικές αρχειοθέτηση WinZip πρόγραμμα. Δηλαδή, μπορεί να συμπιέσει τα αρχεία σε μικρότερα αρχεία αρχειοθέτησης και μπορεί να αποσυμπιέσετε τα αρχεία που βρίσκονται ήδη σε ένα αρχείο αρχειοθέτησης.
Το 7-Zip μπορεί να δημιουργήσει και να αποσυμπιέσετε αρχεία ZIP ακριβώς όπως το WinZip. Εκτός από την κοινή μορφή ZIP, μπορεί να χειρίζεται επίσης και μια σειρά άλλες μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών ότι WinZip δεν μπορούν να χειριστούν, όπως είναι το 7z σχήμα. Έτσι χρήση 7-ZIP, όπου κι αν θα χρησιμοποιήσετε το WinZip. Εκτελεί τα ίδια και πολύ περισσότερα  και είναι freeware.

Πρόγραμμα 6: BullZip εκτυπωτή PDF (παραγωγή αρχείων)

Αυτό που κάνει:
Το  BullZip PDF Printer σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έγγραφα PDF από σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή των Windows, συμπεριλαμβανομένων Word και το Excel.
Το πρόγραμμα εγκαθιστάται ως ένα εικονικός εκτυπωτής των Windows. Για τη δημιουργία ενός PDF αρχείου από έγγραφο απλώς δίνουμε  «εκτύπωση» στο BullZip εικονικό εκτυπωτή από την εφαρμογή που χρησιμοποιούμε.

Υπάρχει μια σειρά από παρόμοια προγράμματα, αλλά το  BullZip υπερέχει λόγω της αξιοπιστίας του και την εξαιρετική του σειρά  χαρακτηριστικών γνωρισμάτων. Περιλαμβάνονται: PDF προστασία με κωδικό πρόσβασης, κρυπτογράφησης, υδατογράφηση, προσαρτώντας το αρχείο / prepending, μεταδεδομένα επεξεργασία και, κυρίως, τη δυνατότητα να επιλέξουν διαφορετικά επίπεδα ποιότητας παραγωγής.
Το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι απαιτεί το δωρεάν πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα «Ghostscript Lite» προκειμένου να λειτουργήσει.

Πρόγραμμα 7: CamStudio (screen recorder)

Αυτό που κάνει:

Με το CamStudio, το δωρεάν πρόγραμμα screen recorder, μπορείτε να γράψετε(record) τη δραστηριότητα σας στην οθόνη στον υπολογιστή. Έτσι μπορείτε πχ να φτιάξετε ένα tutorial ή παρουσίαση για τη χρήση ενός προγράμματος ή να αντιγράψετε σκηνές από ένα game που παίζετε. Γράφει, αν θέλετε, και ήχο ταυτόχρονα. Το video που γράψατε αποθηκεύεται ως .avi αλλά και .swf. Αν το αποθηκεύσετε ως .avi μπορείτε να το ανεβάσετε και στο Youtube.

Πρόγραμμα 8: Audacity(επεξεργασία ήχου)

Αυτό που κάνει:

Το Audacity είναι ένα ελεύθερο, εύκολο στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου για Windows, Mac OS X, GNU/Linux, και άλλα λειτουργικά συστήματα. Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε το Audacity για:

 • Να ηχογραφήσετε ζωντανή μουσική.
 • Να μετατρέψειτε κασσέτες και δίσκους σε ψηφιακές ηχογραφήσεις ή CD.
 • Να επεξεργαστείτε Ogg Vorbis, MP3, και WAV αρχεία ήχου.
 • Να αποκόψειτε, να αντιγράψειτε, να ενώσετε και να κάνειτε μίξη σε ήχους.
 • Να αλλάξετε την ταχύτητα ή τον τόνο μιας ηχογράφησης.

Πρόγραμμα 9: Gimp (επεξεργασία εικόνων)

Αυτό που κάνει:

Το Gimp αποτελεί ένα δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, το οποίο διανέμεται δωρεάν υπό την άδεια GNU/GPL. Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση έναντι άλλων εμπορικών εφαρμογών επεξεργασίας εικόνας, όπως το Photoshop και το Paintshop.

Tutorials για τα παραπάνω μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Edutorials.gr

1 σχόλιο

 1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ . ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΛΙΓΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ .  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΤΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ <<ΑΝΕΞΟΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ>> ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΑΣ
  ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  6979960100

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων