preload
math-parea-gym-naxou's blog
Απρ 15 17

Τον προηγούμενο μήνα η ομάδα μας μοίρασε  ερωτηματολόγιο σχετικά με την ύπαρξη και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου από τον μαθητόκοσμο του σχολείου μας.

Τα αποτελέσματα λοιπόν έχουν ως εξής:

Στο πρώτο ερώτημα η συντριπτική πλειοψηφία έχει απαντήσει θετικά.(84%)

Στο δεύτερο και τρίτο ερώτημα περισσότερο από 50% των μαθητών δηλώνει ότι διαθέτει ελεύθερο χρόνο περισότερο από δέκα ώρες εβδομαδιαίως .Χρόνο τον οποίο οι περισσότεροι διαθέτουν κατά σειρά προτίμησης σε:αθλήματα, οικογένεια/φίλους και διαδίκτυο.Ένα μικρό ποσοστό διαθέτει τον ελεύθερο χρόνο σε άλλες δραστηριότητες.

Για τις σχολικές υποχρεώσεις διατίθενται κυρίως μία έως τρεις ώρες την ημέρα.

Όσον αφορά τα αθλήματα:η πλειοψηφία απάντησε ότι ασχολείται με κάποιο άθλημα, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν ποδόσφαιρο,μπάσκετ,βόλεϋ, στίβος .Άλλα αθλήματα:ποδηλασία, τένις, χορός, πολεμικές τέχνες, ράγκμπι, ιππασία, γυμναστική και sportfishing(!).

Πολύ μεγάλο ποσοστό μαθητών δηλώνει ότι βλέπει τηλεόραση, μία έως τρεις ώρες την ημέρα.Απλό τέσσερεις ώρες και πάνω ένα μικρό ποσοστό.

Ως προς το διαδίκτυο,μία έως τρεις ώρες την ημέρα απάντησε η πλειοψηφία ότι περνά μπροστά στον υπολογιστή.Η μειοψηφία απάντησε ότι αφιερώνει στο διαδίκτυο περισσσότερες από τέσσερεις ώρες.Ξεχώρισε η απάντηση:¨Όλη μου τη ζωή!¨.

Στα δύο τελευταία ερωτήματα η συντριπτική και πάλι πλειοψηφία, όπως ήταν αναμενόμενο,απάντησε ότι θα ήθελε περισσότερο ελεύθερο χρόνο προκειμένου να τον διαθέσει σε ασχολίες μακριά από το πιεστικό σχολικό πρόγραμμα και σχετικές με τα ενδιαφέροντά τους, χωρίς να λείπει και η αναφορά σε φίλους και οικογένεια.

Και η απάντηση:Πιο πολύ (ελεύθερο χρόνο) πεθαίνεις!

Όχι είπα!

Στο ερώτημα πώς θα βρεθεί περισσότερος ελεύθερος χρόνος η κυρίαρχη απάντηση ήταν:λιγότερα μαθήματα και ακολουθούν:η μείωση των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, η σωστή διαχείριση χρόνου και η ολοκλήρωση των εργασιών στο σχολείο.

Δεν έλειψε και πάλι η ξεχωριστή απάντηση:Δώστε μου λεφτά και όλα γίνονται!

 

 

 

Η συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση