Το 11ο Νηπιαγωγείο της πόλης των Χανίων, στην Αυστρία!

Κατά την πρώτη συνάντηση σχεδίου ERASMUS+/KA229 με τίτλο “On the Traces of the @ncient Europe” και κωδικό 2019-1-AT01-KA229-051197_6 στο Allerheiligen της Αυστρίας, το 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων συμμετείχε με την αποστολή μίας εκπαιδευτικού στο kick off meeting κατά το διάστημα 25-30 Νοεμβρίου 2019.

Η στρατηγική αυτή σύμπραξη δημιουργεί ένα αειφόρο διεθνές δίκτυο σχολείων και εκπαιδευτικών όπου οι δραστηριότητές του οδηγούν σε καινοτόμες μεταβολές του συστήματος και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη εκπαιδευτικής πολιτικής. Παράλληλα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για δημιουργικές δραστηριότητες των εκπαιδευτικών και των μαθητών προκειμένου να αναπτυχθούν βιώσιμες αλλαγές και επίτευξη των στόχων του έργου που άπτονται της πολιτιστικής κληρονομιάς στην αρχαιότητα. Η καινοτομία αφορά την καλλιτεχνική, μουσική, ιστορική και παραδοσιακή προσέγγιση της αρχαιότητας και επικεντρώνεται στην ευρωπαϊκή διάσταση. Αποτελεί κεντρικό σημείο της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης με ένα συμπληρωματικό ρόλο.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας των εταιρικών σχολείων ενώ πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση σε θέματα ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς.