Θαλάσσια ζώα προς εξαφάνιση

Το μεγαλύτερο ποσοστό του πλανήτη καλύπτεται από θάλασσα, καθώς οι ωκεανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του. Έτσι, εκτός από εμάς, στον πλανήτη αυτό κατοικούν και πολλά θαλάσσια ζώα. Πολλές φορές όμως, ο άνθρωπος δεν τα σέβεται και είτε από φόβο είτε για εμπορικούς σκοπούς, τα σκοτώνει. Δε γνωρίζει ότι μπορεί να του επιτίθενται για να προστατέψουν τον εαυτό τους ή ακόμα και τα μικρά τους. Οι ενέργειες αυτές του ανθρώπου, έχουν ως συνέπεια πολλά από τα θαλάσσια είδη να απειλούνται σήμερα με εξαφάνιση.

Κάποια από τα είδη προς εξαφάνιση αναφέρονται παρακάτω:


ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

Ο λευκός καρχαρίας (επιστημονική ονομασία: Carcharodon carcharias – (Καρχαρόδων Καρχαρίας)), γνωστός και ως σπρίλλιος, μεγάλος λευκός, λευκός θάνατος ή και σκέτο καρχαρίας, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Είναι το μόνο είδος του γένους του (Carcharodon) που υπάρχει ακόμα. Επίσης, είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι.

ΔΕΛΦΙΝΙ

Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 17 γένη δελφινιών και 40 είδη. Απατώνται σε όλες σχεδόν τις θάλασσες του κόσμου, καθώς και σε ορισμένα ποτάμια, όπως είναι ο Αμαζόνιος και ο ποταμός Γιανγκτσέ της Κίνας. Τα δελφίνια θεωρούνται από τα πλέον ευφυή ζώα και έχουν καταστεί δημοφιλή στους ανθρώπους εδώ και πολλούς αιώνες για την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά τους και τη φιλική τους εμφάνιση.

 

ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ

Τα ροζ δελφίνια ή δελφίνια του Αμαζονίου είναι ιδιαίτερα φιλικά και ζουν στον Αμαζόνιο αλλά και στους ποταμούς Ορενόκο και Araguaia, στη Νότια Αμερική. Είναι λοιπόν δελφίνια του γλυκού νερού και για να διαβιώσουν απαιτούν φρέσκο, καθαρό νερό.

 

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση