Χριστουγεννιάτικη κατασκευη!

Καθώς οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν κάναμε κι εμείς κάποιες κατασκευές. Όπως πάντα, με απλά υλικά , εύκολα, οικονομικά και γρήγορα σχετικά. 

Βασική προϋπόθεση για να δουλέψουμε μια κατασκευή μέσα στην τάξη είναι αυτή να γίνεται από τα παιδιά και όχι από μένα. Σε κάποιες κατασκευές χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία από μέρους μου βέβαια , αλλά στο αποτέλεσμα θέλω να πιστεύω αντανακλάται η προσωπική πινελιά κάθε παιδιού.

 

Χιονάνθρωποι

Σερφάροντας για άλλη μια φορά βρήκα  αυτήν  την  υπέροχη κατασκευή. Πολύ απλή και εύκολη ακόμη και για μικρά χεράκια.

Εμείς την φτιάξαμε σε μια παραλλαγή γιατί το ρεσώ με το χαρτί δεν κάνουν καλό συνδυασμό στην τάξη (υπάρχουν και τα ηλεκτρικά , αλλά δεν είναι το ίδιο).

 

Χρειαστήκαμε για κάθε παιδί:
μισό χαρτονάκι Α4 άσπρο (κομμένο κατά πλάτος , κάθε φύλλο δλδ θα γίνει 2 στενές λωρίδες)
μαύρο και πορτοκαλί μαρκαδόρο
κόλλα
ένα κομμάτι γκοφρέ (στο ίδιο μήκος και πλάτος με το κομμάτι χαρτονάκι)
μπαλάκια από γκοφρέ σε διάφορα χρώματα ή πομ πον
ένα κομμάτι κορδέλα ή σκοινί

Πώς δουλέψαμε :
Πάνω στο λευκό χαρτονακι σχεδιάσαμε πρώτα με μολύβι τα χαρακτηριστικά και ύστερα τα πατήσαμε με μαύρο μαρκαδόρο. Με πορτοκαλί μαρκαδόρο κάναμε τη μύτη.

Στη συνέχεια κολλήσαμε στο πάνω μέρος το κομμάτι γκοφρέ.

Έπειτα τυλίξαμε σε ρολό την κατασκευή και κολλήσαμε. Δέσαμε την κορδέλα πάνω στο γκοφρέ ώστε να σχηματιστεί ο σκούφος και κολλήσαμε πάνω τα μπαλάκια του γκοφρέ.

Τέλος τα κρεμάσαμε στην τάξη μας, για να νιώσουμε λίγο χειμώνα μιας και ο καθημερινός ήλιος δύσκολα μας βάζει σε κλίμα χριστουγεννιάτικο!