Ο Σκρούτζ και τα Πνεύματα των Χριστουγέννων

Τσάρλς Ντίκενς – Χριστουγεννιάτικη ἱστορία


 

Παραμονή Χριστουγέννων. Σκυμμένος πάνω ἀπ᾿ το γραφεῖο του, ο Εμπενέζερ Σκροῦτζ δούλευε ασταμάτητα. Το δωμάτιο ήταν μάλλον κρύο, γιατί  τα λιγοστά κάρβουνα στη σόμπα δεν ζέσταιναν ἀρκετά. Όχι όχι έλειπαν του Σκρουτζ τα χρήματα για ν᾿ αγοράσει περισσότερα κάρβουνα. Αλλά ο Εμπενέζερ Σκρουτζ

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

5 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Στις 5 Ιουνίου του 1972 στη Στοκχόλμη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών με θέμα το περιβάλλον. Ήταν η πρώτη φορά που το περιβάλλον γινόταν μέρος της πολιτικής ατζέντα, ώστε να δοθούν λύσεις στα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Απειλούμενα είδη & οικοσυστήματα

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι περισσότερα από 800 συνθετικά σωματίδια, όπως μικροπλαστικά, βρέθηκαν στα πεπτικά συστήματα 102 θαλάσσιων χελωνών που εξετάστηκαν από τρεις διαφορετικές θαλάσσιες περιοχές.

Το γεγονός

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Τα 15 συχνότερα λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση

 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται και συμμετέχουν στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης.

Όμως υπάρχουν κάποια πολύ συχνά λάθη που κάνουμε -εν αγνοία μας συνήθως- και τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από ό, τι λύνουν.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Παρακολούθηση θεαμάτων από μαθητές/τριες εντός σχολικού ωραρίου

Παρακολούθηση θεαμάτων από μαθητές/τριες εντός σχολικού ωραρίου

 Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018 έχει αναρτηθεί στην Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του ΥΠ.Π.Ε.Θ. e-yliko, κάτω από τον γενικό τίτλο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, το πεδίο Θεάματα που περιλαμβάνει κατάλογο θεαμάτων και συγκεκριμένα πληροφορίες για παραστάσεις θεάτρου/ κουκλοθεάτρου/ θεάτρου σκιών.