ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-Φ. Ε.

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πληκτρολόγησε  στην αναζήτηση του ιστολογίου αρχαία ελληνική διατροφή, για να βρεις τις πληροφορίες για τις παρακάτω δραστηριότητες.

1.Σ ή Λ

Η αρχαία ελληνική κουζίνα ήταν πλούσια σε δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά  και λάδι.

Οι Αρχαίοι ‘Έλληνες έτρωγαν μέλι με δημητριακά.

Δεν προσφέρονταν φρούτα στις θυσίες προς  τους θεούς τους.

Στην αρχαία Σπάρτη η διατροφή ήταν λιτή.

2.Τι προσφέρουν στον οργανισμό:

οι διαιτιτικές ίνες:

οι αντιοξειδωτικές ουσίες:

3. Πόσα γεύματα είχαν οι αρχαίοι  Έλληνες;

4. Δώσε τους ορισμούς των παρακάτω λέξεων:

«άριστον»:

«κυκεών»:

5. Περί αθηναϊκού ψωμιού ο λόγος…

α) Οι αρχαίοι  Αθηναίοι  έτρωγαν τυρόπιτα;

β) Τι ήταν οι Εσχαρίτης και Όφωρος;

6. Διάγραψε αυτά που δεν υπήρχαν στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων:

ελαιόλαδο, μέλι, ντομάτες, πατάτες, σουσάμι, τυρί, τσάι, καφές, δυόσμος, μάραθος, σπανάκι, τυρί, μπανάνες, σιμιγδάλι.

Δημοσιεύθηκε στην ΓΛΩΣΣΑ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση