Πασχαλινά ψωμιά

Τα «τσουρέκια», τα «λαμπροκούλουρα» ή «λαμπρόψωμα», τα «κοφίνια», τα «καλαθάκια», τα «δοξάρια», οι» αυγούλες», οι «κουτσούνες’, τα» κουζουνάκια’, είναι μερικές από τις ονομασίες των πασχαλινών κουλουριών. Παίρνουν το όνομά τους ανάλογα με την τοπική παράδοση ή το σχήμα τους.

Η λέξη τσουρέκι προέρχεται από την τουρκική λέξη «corek» που αναφέρεται σε ψωμί, αρχικά στρογγυλό, και αργότερα σε οποιοδήποτε ψωμί που είναι φτιαγμένο με ζύμη που περιέχει μαγιά.

Δημοσιεύθηκε στην ΠΑΣΧΑ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση