Νόστιμες γεύσεις…

 

Πλαστός

Ο Πλαστός πήρε το όνομά του από το ρήμα πλάθω και τον συναντούμε  κυρίως στη Θεσσαλία, στην περιοχή της Καρδίτσας.

Υλικά:

½ κιλό χόρτα

4 πράσα

½ κιλό αλεύρι

2 ποτήρια λάδι

4-5 ποτήρια νερού καλαμποκάλευρο

Τα χόρτα μπορεί να είναι σπανάκι. Νοστιμότερος γίνεται με διάφορα χόρτα. Κανονίστε στο μισό κιλό χόρτα τα περισσότερα να είναι σπανάκι. Τα υπόλοιπα λίγα σέσκουλα, λίγες παπαρούνες, λίγα φύλλα από παντζάρια και λίγα βλίτα.

 

Εκτέλεση:

 

Κόβετε ψιλά με το μαχαίρι τα χόρτα, τα πλένετε καλά και τα τρίβετε λίγο με τα χέρια σας. Καθαρίζετε τα πράσα, τα κόβετε πολύ ψιλά με το μαχαίρι και τα βάζετε μαζί με τα χόρτα. Τρίβετε το τυρί με τα χέρια σας, το βάζετε στα χόρτα και ανακατεύετε καλά. Σε μια λεκανίτσα βάζετε τα δυο ποτήρια  καλαμποκάλευρο, λίγο αλάτι, ένα ποτήρι λάδι και χλιαρό νερό, όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός σφιχτός. Το απλώνετε σε λαδωμένο ταψί και ρίχνετε τα χόρτα. Αφού απλώσετε τα χόρτα, τα πατάτε ελαφρά. Στη λεκανίτσα ρίχνετε 1 ποτήρι καλαμποκάλευρο, λίγο λάδι και νερό, όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός αραιότερος από τον προηγούμενο. Τον απλώνετε στα χόρτα και ρίχνετε από πάνω καλαμποκάλευρο για να σκεπαστούν τα χόρτα, το υπόλοιπο λάδι και το ψήνετε για 60 λεπτά σε κανονικό φούρνο.

Καλή επιτυχία!

Νικολαΐδου Ει.

Δημοσιεύθηκε στην Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ/2010-11/ΣΤ'. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση