Όταν η γνώση «υποστηρίζει» τις νοστιμιές… πάστα φλόρα και κέικ

Πάστα φλόρα

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή πρώτα στα Εφτάνησα από τη Νάπολη της Ιταλίας. Η παράδοση των Ιταλών λέει ότι μια γοργόνα με το όνομα Παρθενόπη ζούσε στον κόλπο της Νάπολης. Οι άνθρωποι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι μαζί της, που όταν έβγαινε από το νερό, για να την ευχαριστήσουν της πήγαιναν σιτάρι, βατόμουρα, τυρί, αβγά, αλέυρι και φρούτα. Η γοργόνα ήταν τόσο ευχαριστημένη με τα δώρα που της πήγαιναν και έτσι, λοιπόν, για να τους τιμήσει, τα ανακάτεψε όλα μαζί και έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη πάστα φλόρα, που τότε το όνομά της ήταν πάστα φρόλα.

Μαριάννα Τ.

Κέικ

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο όρος κέικ προέρχεται από τη λέξη «kaka» των Βίκινγκς και άρχισε να χρησιμοποιείται στην Αγγλία από το 13ο  αι.

Κική Γ.

Δημοσιεύθηκε στην ΓΛΩΣΣΑ, Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ/2010-11/ΣΤ'. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση