Κόκκινη κλωστή δεμένη…

 

(Όταν τη λύση για την εναλλαγή μέρας και νύχτας την δίνει ένα παραμύθι!)

“Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν δυο βασιλιάδες: Ο βασιλιάς της ημέρας και ο βασιλιάς της νύχτας. Αυτοί μάλωναν συνέχεια. Όταν νικούσε ο βασιλιάς της ημέρας, η γη φωτιζόταν από τον ήλιο. Όταν νικούσε ο βασιλιάς της νύχτας, η γη δε φωτιζόταν από τον ήλιο. Τελικά αποφάσισαν ότι έπρεπε να μοιράσουν τις 24 ώρες και κάποιες ώρες να έχει μέρα και κάποιες να έχει νύχτα.  Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.”

Άρης Μπ.

 

     “Για να έρθει το πρωί ο θεός του Φωτός, ξυπνάει τον ήλιο, για να φωτίσει όλο τον κόσμο. Επειδή όμως κουράζεται  και  πρέπει να ξεκουραστεί, αφήνει τα άπειρα παιδιά του, τ’ αστέρια να συνεχίσουν το έργο του.”  

Κική Γ.                                             

“Ο Ουρανός είχε δυο κόρες, τη Μέρα και τη Νύχτα. Οι δυο αδερφούλες ζούσαν πολύ αγαπημένες μαζί μέχρι που ο Ήλιος αγάπησε και παντρεύτηκε τη Μέρα και την πήρε στο παλάτι του μακριά από την αδερφή της. Οι αδερφές αποζητούν η μια την άλλη, όμως, όταν η Νύχτα πάει να βρει τη Μέρα εκείνη έχει φύγει. Έτσι οι δυο αδερφές κυνηγούν συνεχώς η μία την άλλη γύρω από το παλάτι του Ήλιου, αλλά δεν καταφέρνουν να συναντηθούν.”

Αντωνία Μπ.

“Όπως όλοι μας, έτσι και ο ήλιος το βράδυ κοιμάται, γι αυτό και έχουμε σκοτάδι στον ουρανό. Ο κ. Ήλιος δεν έχει ξυπνητήρι, έχει το φίλο του τον κόκορα που τον ξυπνά κάθε πρωί. Και αυτός με τη σειρά του ξυπνά εμάς τους ανθρώπους. Έτσι ο Ήλιος ρίχνει τις ακτίνες του στη Γη και αρχίζει μια νέα μέρα!”

Μαριάννα Τ.

Κατηγορίες: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ/2010-11/ΣΤ'. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση