Φημισμένοι αθλητές της αρχαιότητας

Θεαγένης ο Θάσιος

Ηταν από τους διασημότερους αθλητές στο παγκράτιο και την πυγμαχία. Κέρδισε 1400 στεφάνια νίκης σε διάφορους αγώνες. Σε ηλικία εννέα ετών έκλεψε το άγαλμα ενός  θεού και το κουβάλησε στο σπίτι του. Οι συμπολίτες του ήθελαν να τον καταδικάσουν σε θάνατο, πράγμα που δεν έγινε γιατί έκριναν αρκετό να το ξαναβάλει στη θέση του.

Λεωνίδας ο Ρόδιος – «αθλητής με το δαιμόνιο τάχος»

΄Εγινε διάσημος και τελικά θεοποιήθηκε για τις νίκες του σε τρία αγωνίσματα: το στάδιο, το δίαυλο και τον οπλίτη δρόμο.

Άρης Μπ.

Μίλων ο Κροτωνιάτης

Υπήρξε ο σπουδαιότερος από τους Κροτωνιάτες αθλητές. Η πρώτη του νίκη σε Ολυμπιάδα ήταν σε αγώνισμα πάλης παιδιών.  Μέχρι το τέλος της ζωής του είχε πολλές ακόμη νίκες.

Γιώργος Μ.

Διαγόρας ο Ρόδιος – «ο ανίκητος πυγμάχος»

Δημοφιλής πυγμάχος που καταγόταν από τη Ρόδο. Στέφτηκε πολλές φορές νικητής σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα.  Ξεψύχησε στο στάδιο ενώ τον κρατούσαν στα χέρια τους οι δυο Ολυμπιονίκες γιοι του και ο κόσμος φώναζε: «Πέθανε, τώρα, Διαγόρα, μη θέλεις να γίνεις και θεός.»

Αστύλος ο Κροτωνιάτης

Ήταν αγωνιστής  από τον Κρότωνα της Σικελίας. Έπαιρνε μέρος στα αγωνίσματα του σταδίου και του διαύλου.  Όταν αγωνίστηκε ως πολίτης των Συρακουσσών, για να τιμήσει τον τύραννο Ιέρωνα, οι Κροτωνιάτες τον έδιωξαν από την πόλη και έκαναν το σπίτι του φυλακή.

Δημοσιεύθηκε στην ΓΛΩΣΣΑ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση