Στην Ιταλία…

…παρέα με τη Μαριάννα και την Ερίσα

Το Κολοσσαίο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ρώμης. Άρχισε να κατασκευάζεται όταν αυτοκράτορας ήταν ο Βεσπασιανός και τελείωσε την εποχή του Δομητιανού. Ήταν χωρητικότητας 50.000 θεατών και οργανώνονταν εκεί μονομαχίες και ιπποδρομίες. Υπήρξε και τόπος μαρτυρίου πολλών χριστιανών. Η ονομασία του προήλθε μάλλον από τις τεράστιες διαστάσεις του, ενώ κάποιοι ιστορικοί λένε ότι έχει σχέση με το κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα που βρισκόταν δίπλα.

Γεύσεις γλυκές…

Η Πανακότα είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα της Ιταλίας. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει ψημένη κρέμα.

Αλεσσάντρο Βόλτα

Γύρω στα 1800 κατασκεύασε την πρώτη μπαταρία, με την οποία μπορούσε να δημιουργήσει ηλεκτρικό ρεύμα, που χρειαζόταν στα πειράματά του. Μέχρι τότε ήταν γνωστοί μόνο οι σπινθήρες. Μπαταρίες χρησιμοποιούμε και σήμερα για τη λειτουργία  κάποιων συσκευών.

Ο βασιλιάς των ψηλών Ντο

 

Ο Λουτσιάνο Παβαρότι υπήρξε ένα μεγάλος καλλιτέχνης της όπερας. Γεννήθηκε το 1935 στη Μόντενα της Ιταλίας. Μεγάλωσε σε μουσικό περιβάλλον, αλλά ξεκίνησε να μελετά μουσική σχετικά αργά, σε ηλικία 19 ετών. Το ντεμπούτο του στην όπερα έγινε το 1961 στο ρόλο του Ροδόλφο, στη “La Boheme” και από τότε ακολούθησαν σχεδόν 30 χρόνια καλλιτεχνικής επιτυχίας. Το 2006 τραγούδησε για τελευταία φορά την άρια “Nessum Dorma”. Πέθανε το 2007.

Ciao!

Κατηγορίες: Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ/2009-10/Ε'. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση