Στη Γαλλία …

…παρέα με τις  Αντωνία Μπ. και Μαριάννα Τ.

Στη χώρα των παραμυθιών!

Από το 1992 και μετά, τα παιδιά που μένουν στην Ευρώπη δε χρειάζεται να διασχίσουν ολόκληρο τον Ωκεανό, για να δουν από κοντά τους αγαπημένος τους ήρωες, γιατί τώρα υπάρχει η Eurodisney.

Στο Μουσείο του Λούβρου

 

Είναι από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία του κόσμου. Η έκτασή του είναι περίπου 60.0000 τ.μ. και, όπως είναι φυσικό, δεν μπορείς να θαυμάσεις όλα τα εκθέματά του σε μια μέρα-μάλλον…τρεις είναι αρκετές.

Ένας πύργος από σίδερο

 

Ποιος μπορεί να φανταστεί την πόλη του φωτός χωρίς τον επιβλητικό, μεταλλικό της πύργο; Εμνευστής και δημιουργός του ξεχωριστού αυτού μνημείου  ήταν ο Γάλλος μηχανικός  Γουστάβος Άιφελ. Αφορμή για την κατασκευή του στάθηκε η επέτειος για τα 100 χρόνια από τη Γαλλική Επανάσταση.

Αφρώδης οίνος

 

Παράγεται στην περιοχή της Καμπανίας και είναι η γνωστή μας σαμπάνια. Τυχαία παρατηρήθηκε η ύπαρξη διοξειδίου του άνθρακα σε μερικά εμφυαλωμένα γλυκά κρασιά και το αποτέλεσμα άρεσε. Ο Dom Pierre Perignon, Βενεδεκτίνος μοναχός, μελέτησε το φαινόμενο και επέλεξε τις ποικιλίες των σταφυλιών για την παρασκευή της σαμπάνιας. Οι κανόνες του, με μικρές παραλλαγές, ισχύουν μέχρι σήμερα.

Salut!

Κατηγορίες: Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ/2009-10/Ε'. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση