ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…

«Όποιος μια φορά ήπιε, θα πιει ξανά. Όποιος μια φορά διάβασε, θα διαβάσει ξανά.»

Βίκτωρ  Ουγκώ

«Το καλό παιδικό βιβλίο είναι ένα πολύτιμο απόκτημα για το μικρό αναγνώστη, ένας μικρός φίλος, μια πραγματική απόλαυση. Όσο μικρότερο είναι το παιδί όταν το πρωτοπιάσει στα χέρια του, τόσο το καλύτερο. Η εξοικείωση αυτή θα του ανοίξει την πόρτα για τη γνώση, την καλλιέργεια, την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.»

«Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου»

«Ένα βιβλίο ανοίγει έναν ορίζοντα που τίποτα δεν μπορεί να τον κλείσει.»

«Από κάθε βιβλίο μπορεί να ανατείλει ένας καινούργιος ήλιος.»

«Το καλό βιβλίο γεννιέται στη γη, αλλά οι σελίδες  του μπορούν να φτάσουν στον ουρανό.»

«Η σιωπή του βιβλίου είναι η πιο πολύφωνη συντροφιά.»

«Μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου χωράει ολόκληρη η ανθρωπότητα.»

Ρένα Καρθαίου

«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που οι μοίρες μου με μοίραναν με την αγάπη για το βιβλίο, γιατί είναι μια πηγή ευτυχίας και πλούτου. που κανένας, μα κανένας, δεν μπορεί να μου αφαιρέσει.»

Αγγελική Βαρελά

Δανείζω και δανείζομαι βιβλία γιατί έτσι αποκτούν πνοή ζωής. Αλλάζουν χέρια, δραπετεύουν απ’ τα ράφια, παλιώνουν χρήσιμα οι σελίδες τους, κυοφορούν γνώσεις και απόλαυση. Τα βιβλία δεν έχουν δικό τους τόπο και κατοικία. Οι βιβλιοθήκες, ιδιωτικές ή δημόσιες, είναι μονάχα η στάση που κάνουν για να ξεκουραστούν στο άχρονο ταξίδι της επίγειας ζωής τους.

Κ. Ακριβός

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην ΒΙΒΛΙΟ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση