«Το παραμύθι της μουσικής»

Θέλοντας να βρω ένα όμορφο θεατρικό έργο για να το ανεβάσουμε στο τέλος της χρονιάς, μίλησα στην Καλλιόπη, τη μουσικό του σχολείου μας. Την επόμενη μέρα έβαλε στα χέρια μου ένα βιβλίο με τίτλο «Το παραμύθι της Μουσικής», της Βασιλικής Νευροκοπλή (Εκδόσεις Λιβάνης). Το πήρα και μπήκα στην αίθουσα με σκοπό να το διαβάσω στα παδιά  και να αποφασίσουμε μαζί. Ηταν ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση. Αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση. Ξεκίνησα την ανάγνωση του παραμυθιού και …μαγεύτηκα!  Όμορφος, μεστός λόγος με ταξίδεψε σε μέρη και  μουσικές τόπων μακρινών, ονειρικών. Έφτασα στο τέλος γεμάτη εικόνες, ήχους, συναισθήματα και πολλή συγκίνηση που δύσκολα έκρυβε η «σπασμένη» φωνή μου. Ήταν ένα από τα ωραιότερα βιβλία που είχα διαβάσει. Τα παιδιά  αγάπησαν τους ήρωές του με ένα τρόπο μοναδικό. Συνοδοιπόροι -η Καλλιόπη εγώ και οι μαθητές μας- στο στήσιμο της θεατρικής παράστασης,  φτάσαμε στη μέρα που το παραμύθι  «ζωντάνεψε». Το αποτέλεσμα όμορφο αλλά η διαδρομή ομορφότερη! Η γνωριμία των μαθητών με τη συγγραφέα Βασιλική Νευροκοπλή και το μουσικό Κυριάκο Καλαϊτζίδη (που έγραψε τη μουσική του παραμυθιού) ήταν από τις καλύτερες στιγμές αυτής της διαδρομής.

Η αρχή του παραμυθιού

Μια φορά κι έναν καιρό, στη Μαρώνεια της Θράκης γεννιέται η Θεοδώρα, ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα. Η διαφορετικότητά της ξεκινά από το γεγονός ότι είναι τυφλή…

Δημοσιεύθηκε στην Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ/2008-09/ΣΤ' και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to «Το παραμύθι της μουσικής»

  1. Ο/Η drotziokos λέει:

    Σαν πρώτο σχόλιο που θέλω να κάνω χωρίς να μπω καθόλου στην ουσία των όσων διάβασα στο blog σου, είναι το ότι η παιδεία μας έχει ανάγκη από το μεράκι και τη διάθεση για δημιουργία των δασκάλων μας. Η εντύπωσή μου είναι ότι εσύ έχεις και μεράκι και διάθεση αλλά και ταλέντο και μπορείς, αριστοτεχνικά, να τα συνδυάσεις όλα αυτά. Μπράβο σου!
    Πάντα επιτυχίες!

  2. Ο/Η ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΑ λέει:

    Συνάδερφε, τι να πω; Ευχαριστώ πολύ! Θεωρώ ότι αυτή είναι η δουλειά μας. Ίσως… και κάτι περισσότερο: «κατάθεση» ψυχής. Να ‘σαι πάντα καλά!

Αφήστε μια απάντηση