Feed
Άρθρα
Σχόλια

“Το Δίχτυ”

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων Ηράκλειας "Το Δίχτυ" Μια παράσταση για την κακοποιημένη γυναίκα Σκηνοθεσία Σε κείμενα των: Μεντίζη Μαρία Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών Γρουτίδου Κασσάνδρα Ζήκα Διονυσία Θεοχαρίδου Αντωνία Καλλιαρέκου Δέσποινα Κερασνούδη Μαρία Μαρίγκου Ζωή Μπάλογλου- Φωτιάδου Αντωνία Μεντίζη Μαρία Μπερμπέρη Γεσθημανή Σταυρίδου Βασιλική 8-9-10 Μαρτίου 2024 Αίθουσα εκδηλώσεων "Κεντρικό" ωρα 20:00 μετά την πρεμιέρα Μαρτίου) θα ακολουθήσει adies night στο Bar Forest γυναίκες και όσους αγαπούν γυναίκες για όλες συνεργασία με Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών ΔήμουΣερρών Συνδιοργάνωση Δήμος Ηράκλειας"
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και κείμενο
Από την Γεσθημανή Μπερμπέρη
Δέκα συγγραφείς, δώδεκα ιστορίες, δώδεκα ηρωίδες. Δώδεκα γυναίκες κάθε ηλικίας θύματα κακοποίησης, εμφανίζονται στη σκηνή του θεάτρου της Ηράκλειας. Τους ρόλους ενσαρκώνουν ταλαντούχες γυναίκες από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Βλάχων Ηράκλειας. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ Μας συγκίνησαν βαθιά οι ερμηνείες σας! Επί σκηνής εμφανίζονται επίσης και ταλαντούχοι άνδρες της ερασιτεχνικής ομάδας, καθώς και η μικρή Μαρία Ραφαηλία.
Όταν έγραψα το συγκεκριμένο μονόλογο, η ηρωίδα μου για μέρες ερχόταν στον ύπνο μου και μου μιλούσε κλαίγοντας.
Ξυπνούσα τότε τρομαγμένη από τα αναφιλητά της και έψαχνα στο σκοτεινό μου δωμάτιο να τη βρω. Ήθελα να της κρατήσω το χέρι, να την αγκαλιάσω, να τη σκεπάσω για να μη κρυώνει, να της πω “είμαι εδώ σε είδα, σε νιώθω, σε ακούω, είμαι δίπλα σου, μη φοβάσαι, δεν είσαι μόνη σου”.
Χθες το βράδυ στην θεατρική παράσταση με τίτλο “ΤΟ ΔΙΧΤΥ”, που σκηνοθετεί η σπουδαία Σερραία θεατρολόγος Maria Mentizi η ηρωίδα μου ήταν εκεί. Με σάρκα και οστά, με φωνή δυνατή που φτάνει και στο πιο μακρινό σημείο του ορίζοντα. Με χέρια που απλώνονται και σχίζουν τη σιωπή. Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε ευχαριστώ γιατί της έδωσα φωνή, γιατί την έσωσα.
Anna Zioga σε ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου γιατί ενσάρκωσες με πάθος, με σεβασμό και με αλήθεια το κείμενο που έγραψα. Έγινες η φωνή, έγινες η κραυγή μιας γυναίκας που για χρόνια ήταν θύμα σωματικής, ψυχικής και λεκτικής κακοποίησης. Μιας γυναίκας που επιβίωσε. Που Γλίτωσε. Που Σώθηκε. Μιας γυναίκας που επέζησε.
Και μπορεί οι ηρωίδες των κειμένων μας να μην έχουν όνομα, να μην έχουν πρόσωπο, μα η ζωή κάποιας από αυτές, ίσως να είναι η δική σου ζωή. Εσύ που θα δεις τον εαυτό σου μέσα σε μία από αυτές τις ιστορίες, μη διστάσεις να μιλήσεις. Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια.
Δεν είσαι μόνη σου.
____________
Σάββατο 9 – Κυριακή 10 Μαρτίου στις 8μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων Κεντρικό στην Ηράκλεια.
____________
Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail: sos15900@isotita.gr.
Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων