11 Μαρ 2014

Συμβουλές για μία ασφαλή βόλτα στο διαδίκτυο

Συντάκτης: Λούκα Μαρία | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Το διαδίκτυο δυστυχώς κρύβει πολλούς κινδύνους όπως έχουμε ήδη πει. Για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, έχε στο νου σου τα παρακάτω:

  1. Ποτέ μη δεχτείς να συναντήσεις κάποιον άγνωστο που γνώρισες στο Διαδίκτυο. Εάν το κάνεις, φρόντισε να γίνει πάντα σε δημόσιο χώρο και με τη συνοδεία ενός ενήλικα τον οποίο εμπιστεύεσαι, καλύτερα του γονιού σου. Τα άτομα που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα και να μην είναι πραγματικά αυτοί που ισχυρίζονται.
  2. Μην επισκέπτεσαι τις ιστοσελίδες για τους «άνω των 18 ετών». Για να το λένε αυτό κάποιος λόγος υπάρχει. Είναι καλύτερο να επισκέπτεσαι σελίδες με περιεχόμενο ανάλογο της ηλικίας σου.
  3. Μην ανοίγεις ηλεκτρονικά μηνύματα και επισυναπτόμενα αρχεία  από αγνώστους. Τα μηνύματα αυτά μπορεί να έχουν για “δωράκι” κάποιον ιό, ο οποίος θα μεταδωθεί στον υπολογιστή σου. Φρόντισε να έχεις ένα καλό antivirus. Ρώτα τους γονείς σου, θα γνωρίζουν!
  4. Μην αποκαλύπτεις τα passwords που χρησιμοποιείς. Αν πιστεύεις ότι κάποιος έμαθε τον κωδικό πρόσβασής σου, άλλαξέ τον αμέσως. Διάλεξε κάποιον κωδικό που δεν μπορεί να το φανταστεί κανείς.

Και μην ξεχνάς! Για οποιαδήποτε απορία ή για οτιδήποτε περίεργο είδες κατά την δραστηριότητά σου στο Διαδίκτυο συζητήσέ το  με τους δασκάλους σου, τους γονείς σου και με πρόσωπα που εμπιστεύεσαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *