Values that sport teaches

pizap.com14787084062301

 

Περιγραφή του έργου: Η συνεισφορά του αθλητισμού στην ζωή των μαθητών είναι πολύπλευρη. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο αθλητισμός μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει τις σωματικές δεξιότητες τους αλλά βοηθάει  στην ηθική και πνευματική τους εξέλιξη. Οι αξίες του αθλητισμού όπως συνεργασία, ομαδική δουλειά, αυτοσυγκέντρωση, τίμιο παιχνίδι, ισότητα κ.α μπορούν να συντελέσουν θετικά στην εξέλιξη της προσωπικότητάς τους. Με την συμμετοχή στο έργο οι μαθητές μου σε συνεργασία με μαθητές από την Ευρώπη έκαναν  εξάσκηση στα Αγγλικά, στις ΤΠΕ, έμαθαν  για την επικοινωνία μέσω διαδικτύου, και έμαθαν για τις αξίες που διδάσκει ο αθλητισμός.

Η ένταξη ΤΠΕ στην Φυσική Αγωγή αποτελεί από μόνη της πρωτοτυπία μιας και η ειδικότητά μου ως γυμνάστρια έχει σαν κύριο μέλημα της  να αποκομίσουν οι μαθητές όσο το δυνατόν περισσότερες κινητικές δεξιότητες. Όμως η σύγχρονη εποχή θέλει όλες οι ειδικότητες να εντάξουν ΤΠΕ στην διδακτική τους. Οι μαθητές με την συμμετοχή τους στο έργο αποκόμισαν οφέλη σε πολλά επίπεδα. Γνωστικό, επικοινωνίας, κοινωνικότητας, εξέλιξη προσωπικότητας. Οι μέθοδοι που εφάρμοσα αποτελούν συνδυασμό Δασκαλοκεντρικής και Μαθητοκεντρικής, Ολικής και Μερικής. Επίσης Kαθοδηγούμενη Eφευρετικότητα (ανάπτυξη κριτικής σκέψης) Μη αποκλεισμού (όλοι συμμετέχουμε ανάλογα στο επίπεδο που μπορούμε) και Πρωτοβουλίας του μαθητή (Moston-Ashworth).Οι μαθητές δούλεψαν σε ομάδες αλλά και ατομικά.

 

Ο μαγικός κόσμος του etwinning έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να πλησιάσουν την τεχνολογία με ένα διαφορετικό τρόπο και να συνδυάσουν την μάθηση με την χαρά ,την επικοινωνία, την φιλία. Έκαναν αναρτήσεις με σχόλια και φωτογραφίες σε συνεργατικά εργαλεία όπως το padlet, έκαναν μικρές παρουσιάσεις ppt,απάντησαν σε easypoll ερωτηματολόγιο, με το photopeach ζητήσαμε να μάθουμε πόσο καλά μας έμαθαν οι εταίροι, έκαναν το προφίλ τους και έστειλαν μηνύματα τόσο σε μένα όσο και σε μαθητές από τις άλλες χώρες και στο τέλος έκαναν αξιολόγηση του έργου.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το e-book του project.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων