σύνδεσμοι με τα blogs της ομάδας μας

2

Συγγραφέας: ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Επιμόρφωση | , στις 11-06-2017

Αγαπημένοι μου συνάδερφοι, χαίρομαι κάθε φορά να βλέπω τα ιστολόγιά σας, όταν γράφω στο δικό μου δημοσιεύσεις. Για να έχετε και εσείς τη δυνατότητα να βλέπετε με ένα κλικ τις νέες δημοσιεύσεις που κάνουν οι συνάδερφοί μας στην ομάδα, στα δικά τους blogs, πρέπει να ενεργοποιήσουμε συνδέσμους προς τα ιστολόγιά τους και να τους εντάξουμε σε μια μονάδα συνδέσμων που θα την ονομάσουμε “τα blogs της ομάδας” και θα την έχουμε στη δεξιά πλευρική στήλη της σελίδας μας. Ας δούμε πώς θα τα κάνουμε όλα αυτά.

1. Κατ΄ αρχήν επισκεφτείτε το blog μου, σχολικά σχόλια και δείτε στη δεξιά στήλη τη μονάδα “τα blogs της ομάδας”. Πατήστε σε όποιον σύνδεσμο θέλετε και θα μεταφερθείτε στο ιστολόγιο του συναδέρφου μας που διαλέξατε. Αυτό θα πετύχουμε με τη σημερινή άσκηση.

2. Σας έχω ανεβάσει στο moodle στο χώρο των υποστηρικτικών συζητήσεων της 5ης συνεδρίας, ένα αρχείο με τις διευθύνσεις των ιστολογίων των συναδέρφων. Τι θα κάνουμε με αυτές;

3. Πηγαίνετε Πίνακας Ελέγχου στο blog σας και επιλέξτε από αριστερά Σύνδεσμοι και Κατηγορίες συνδέσμων. Θα δημιουργήσετε μια νέα κατηγορία με το όνομα: τα blogs της ομάδας και πατήστε προσθήκη νέας κατηγορίας συνδέσμων. Δε θα αλλάξει τίποτα στην εμφάνιση του blog σας.

4. Ξαναπηγαίνετε Πίνακας Ελέγχου στο blog σας και επιλέξτε από αριστερά Σύνδεσμοι και Νέος σύνδεσμος. Αρχίστε να δημιουργείτε έναν έναν τους νέους συνδέσμους δίνοντας το url του κάθε ιστολογίου συναδέρφου και το όνομα του blog του, αν θέλετε γράψτε και το όνομα του κάθε συναδέρφου πιο δίπλα, γιατί μερικοί έχουν επιλέξει το ίδιο όνομα για το Βlog τους και θα τους μπερδεύετε! Φροντίστε σε κάθε σύνδεσμο να επιλέξετε με κλικ να ανήκει στην κατηγορία “τα blogs της ομάδας” και στον στόχο επιλέξτε blank. Μην ξεχάσετε Ενημέρωση συνδέσμου.

5. Ξαναπηγαίνετε Πίνακας Ελέγχου στο blog σας και επιλέξτε από αριστερά Εμφάνιση, Μονάδες και από τις Μονάδες επιλέξτε Σύνδεσμοι και σύρτε την στην πλαϊνή στήλη. Ανοίξτε το βελάκι στα δεξιά και επιλέξτε: Κατηγορία συνδέσμων/τα blogs της ομάδας, Ταξινόμηση κατά/Τίτλοι συνδέσμων και κλικάρετε: προβολή εικόνας και προβολή ονόματος συνδέσμου και μην ξεχάσετε Αποθήκευση!

Επιστρέψτε στην αρχική σας σελίδα. Θα έχετε μπροστά σας τους συνδέσμους με τα blogs των συναδέρφων σας. Χαρείτε την πλοήγηση σε πολύ όμορφα ιστολόγια!

 

 

(2)

  • Ευχαριστούμε πολύ. Όλα καλά.

  • Ο/Η Ιωαννα λέει:

    Ευχαριστώ πολύ!!Τα κατάφερα!!!

  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση