Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 26/10/2018 πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ  η γιορτή του Β2΄ τμήματος  για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρουσίασαν τα ιστορικά γεγονότα του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση του δίκαιου και τη λευτεριά της Ελλάδας, τις νίκες των Ελλήνων και τον ηρωισμό τους για τα οποία ολόκληρη η Ευρώπη υποκλίθηκε και θαύμασε.

Επίσης τραγούδησαν και απήγγειλαν αποσπάσματα από μεγάλα έργα των Ελλήνων ποιητών – Οδυσσέα Ελύτη –Γιάννη Ρίτσου – Άγγελου Σικελιανού που αναφέρονται στη μεγάλη Εθνική μας επέτειο,   τους μαθητές/τριες συνόδευαν βίντεο με ιστορικά ντοκουμέντα και τραγούδια της εποχής.

Η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας για να τιμήσουμε όλοι  μαζί τους αθάνατους ήρωες του 1940.

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του Γιώργη Μελίκη

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν τον καταπληκτικό χώρο του Λαογραφικού μουσείου του Γιώργη Μελίκη.

Μπαίνοντας στον αύλειο χώρο του Μουσείου μας υποδέχτηκε ο κύριος Μελίκης, με την συνεργάτιδά του την κα Γιούλη Δήμου.

Οι μαθητές /τριες ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου, σε μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας με παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα σε ώρα πολιτιστικής και μουσικοχορευτικής έκφρασης. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα γυρίσματα των εκπομπών «Κάθε τόπος και τραγούδι».

Είχαν την ευκαιρία να δουν παραδοσιακές στολές, κοσμήματα,  χειροποίητα  υφαντά της ευρύτερης περιοχής, κατασκευές από λαϊκοθρησκευτικά δρώμενα όπως: κυρά-Σαρακοστή, Γιουφτολάζαρος, Φτωχολάζαρος, Χελιδονίσματα, Πιρπιρούνα κ.α.

Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με τα τάματα/αφιερώματα πιστών απ’ όλο τον ελλαδικό χώρο, σε μια συλλογή εξαιρετική.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο

Οι μαθητές /τριες επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαρμαρένια μου βρυσούλα»

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά έμαθαν για την αξία του νερού ως πολύτιμου αγαθού για κάθε μορφή ζωής διαχρονικά, για τη χρήση και την πορεία του στη βυζαντινή και οθωμανοκρατούμενη Βέροια, είδαν πήλινους αγωγούς ύδρευσης που βρέθηκαν από ανασκαφές και τα σχετικά με το νερό αγγεία καθημερινής χρήσης, χρωμάτισαν και κατασκεύασαν σε χαρτόνι κούπες .  Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής  περπατήσαμε και παρατηρήσαμε την Παραδοσιακή συνοικία της  Κυριώτισσας.

 

 

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Τρίτη  2 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες του τμήματος μας, συμμετείχαν  ενεργά στην υλοποίηση της  5ης  Πανελλήνιας   Ημέρας   Σχολικού   Αθλητισμού  –  Ευρωπαϊκή   Ημέρα   Σχολικού   Αθλητισμού   2018  με  σύνθημα                «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», παίζοντας ομαδικά παιχνίδια με τους συμμαθητές /τριες  του Β1 τμήματος στις αθλητικές Εγκαταστάσεις της Ραχιάς.

Στόχος της δραστηριότητας η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου και  ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης που οδηγεί  βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών.