Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η 23η Απριλίου καθιερώθηκε ως  Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου από την UNESCO, οι μαθητές/τριες της τάξης μας επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη                   Θ. Ζωγιοπούλου   και  συμμετείχαν σε δραστηριότητα.

Από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κα. Βούλα Κοτσάλου   έγινε αφήγηση του παραμυθιού  του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν  « Η μικρή γοργόνα ».

Οι  μικροί μαθητές/τριες  παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την πλοκή της ιστορίας, συμπληρώνοντας  φύλλο εργασιών και ζωγραφίζοντας.

Οι δραστηριότητές μας συνεχίστηκαν στον πεζόδρομο της οδού  Ιπποκράτους συμμετέχοντας στην εκδήλωση που παρουσίασε το Μουσικό Γυμνάσιο Βέροιας       « Αφήστε το κινητό και διαβάστε ένα βιβλίο ».

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένα.

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού

Στο μάθημα της γλώσσας στην ενότητα  « Καράβια»  οι μαθητές έμαθαν περισσότερα για το αγαπημένο τους θέμα, τους πειρατές  και έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Οι μαθητές μοιράστηκαν έναν χάρτη που έδειχνε την πορεία εργασίας , αφού ολοκλήρωσαν τις διάφορες δοκιμασίες προσπάθησαν να λύσουν τον γρίφο για να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό έξω από την τάξη, στην αυλή του σχολείου.