Τι είναι το e- twinning

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

 

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005 ως δράση του προγράμματος eLearning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το 2007 ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης σαν τμήμα του Comenius. Από το 2014 η ευρωπαϊκή δράση eTwinning ενισχύεται ως μέρος του προγράμματος Erasmus+ (2014-2020), παίζοντας πλέον κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη όλων των τύπων ευρωπαϊκής συνεργασίας, στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης.

 

Μέσω του eTwinning, περισσότεροι από 230.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 110.000 σχολικά ιδρύματα από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Tο πρόγραμμα eTwinning εξελίχθηκε από ένα εργαλείο εξεύρεσης εταίρων για τους εκπαιδευτικούς σε μία πλούσια, πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης (ΚΥΣ) και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης (ΕΥΣ), όπως είναι η Ελληνική Υπηρεσία eTwinning που λειτουργεί από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών .

(περισσότερα…)

Web 2.0 tools to use for eTwinning projects

There is a wide variety of online tools that can help you organize and present your project when working on an eTwinning task.

Some of them are pretty easy to use and don’t require subscription while others can be more challenging and may demand an annual fee.

Nonetheless, fill free to experiment with many of those and see your project elevated to a whole different level.

Below is a list with some very interesting  web applications:

Here is a PDF guide all the hows to about Paddlet

Padlet Instructions

 

 

eTwinning Projects! Worth a try!

Working on eTwinning projects has opened a whole new door to teaching young learners English.

Students have the opportunity to interact with fellow students from other countries (mostly European) and cooperate through the mutual exchange of information in order to accomplish a common goal.

The benefits from this interaction far outweigh the possible difficulties that may arise such as

  • lack of technical support or
  • slow internet connection.

After completing two eTwinning projects with my students within a year, I strongly suggest that every teacher should give it a try and see his/her pupils transform into confident, independent little detectives always on the search for more knowledge!

So go ahead and have fun with English in the classroom!

Watch the video below to have a taste!

Τα δοντάκια μου βουρτσίζω και χαμόγελα χαρίζω!!!

Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας οι μαθητές της Ά Δημοτικού μέσα από έρευνα, παιχνίδι, δραματοποίηση και πολλά άλλα θα ανακαλύψουν τρόπους και θα υιοθετήσουν στάσεις και αξίες ζωής που αφορούν την σωστή φροντίδα της στοματικής κοιλότητας.

Τι είναι τα δόντια μας και από τι αποτελούνται;

Ποιες τροφές τα κάνουν γερά και λαμπερά;

Τι παιχνίδια σκαρώνει η Δόνα Τερηδόνα για να τρυπήσει τα δοντάκια;;

Θα φτιάξουμε κολάζ, ήλιους με οδοντόβουρτσες, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά άλλα!!!

fonto - donti

Έργα και Ημέρες της κας Τερηδόνας!

Here we go again!!!!!

Αν και μετράμε πλέον μόνο λίγες μέρες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και επομένως το πρώτο διάλειμμα ξεκούρασης για τους μαθητές και τους δασκάλους, για εμάς τους αναπληρωτές καθηγητές Αγγλικών μόλις ξεκινά το καινούριο μας διδακτικό έτος!!!!

Ξεκινάμε λοιπόν, με πολύ όρεξη, ανανεωμένες ιδέες και φυσικά με πολύ πολύ φαντασία  για να εξερευνήσουμε τα όποια μονοπάτια ξεδιπλωθούν μπροστά μας!

Καλή μας αρχή!!

 

Ευχές για ένα τρελό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Μετά απο μια άκρως δημιουργική και αρκετά κουραστική σχολική χρονιά φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος!. Τα συναισθήματα πολλά και ανάμεικτα. Μεγάλη προσμονή αλλά και μια γλυκιά μελαγχολία!

Ως καθηγήτρια Αγγλικών στο Δ.Σ Βραχναίϊκων θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές μου που προσπάθησαν και συνεργάστηκαν για να επιτύχουν οτι τους ζήτησα καθόλη την διάρκεια της χρονιάς!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους για την άψογη συνεργασία και την ωραία διάθεση.

Στους μικρότερους που μένουν πίσω θέλω να ευχηθώ καλή αντάμωση, θεού θέλοντος βεβαίως-βεβαίως!

Στα τρελά ζουζούνια της ΣΤ΄τάξης με τα απεριόριστα όνειρα και τις φοβερές ανησυχίες θέλω να ευχηθώ να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται, να συνεχίσουν να αναζητούν με επιμονή και υπομονή και καλή σταδιοδρομία σε ότι αποφασίσουν στην ζωή τους!

After all, the Sky is the only Limit!

Or, is it Not??