Παιδικά παιχνίδια

ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑφωτοΠερνά περνά η μέλισσα

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους το παιχνίδι αποτελεί τη «φυσική» γλώσσα των παιδιών. Είναι το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής  τους. Μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν,

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Πιτ Μοντριάν

220px-Piet_Mondrian_2Ο Πιτ Μοντριάν (1872-1944) γεννήθηκε στην Ολλανδία και σπούδασε ζωγραφική. Τα πρώτα του έργα ήταν τοπία. Αργότερα, δημιούργησε έργα όπου κυριαρχούσε μια αυστηρή γραμμική πειθαρχία και τα οποία εξελίχτηκαν σε πίνακες με χρωματιστά τετράγωνα και παραλληλόγραμμα που χωρίζονται μεταξύ τους από ένα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Γινόμαστε ζωγράφοι

Τη φετινή σχολική χρονιά (2016-17) θα πραγματοποιήσουμε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Μεγάλοι ζωγράφοι, μικροί καλλιτέχνες».

Σε πρώτη φάση θα γνωρίσουμε τα έργα ζωγράφων που χρησιμοποιούν γεωμετρικά στοιχεία. Συγκεκριμένα θα δούμε τη ζωή και το έργο των:

I’m back!!

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, επιστρέφω και πάλι στο blog με αφορμή το on line σεμινάριο. Το blog αυτό δημιουργήθηκε με αφορμή την επιμόρφωσή μου στο Β΄επίπεδο. Στις ήδη υπάρχουσες αναρτήσεις μπορείτε να δείτε εργασίες και δραστηριότητες των μαθητών μου κατά το σχολικό έτος 2011-12.