2 Δεκ 2019

Υγιεινή διατροφή: διαθεματική εργασία

Συντάκτης: ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κάτω από: Εκπαίδευση

   Τον Νοέμβριο οι μαθητές του Α΄2 στο σχολείο μας εμβάθυναν στις αρχές της υγιεινής διατροφής, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας (ενότ. 3) και της Νεοελληνικής Γλώσσας (ενότ. 4). Με σύνθημα “Τον Νοέμβριο τρεφόμαστε υγιεινά” ξεκίνησαν τέσσερις εβδομάδες γεμάτες κέφι.

   Συγκεκριμένα, οι μαθητές εμημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής για τους εφήβους, για τη σημασία του να τρεφόμαστε με φρέσκα και εποχικά τρόφιμα, για τις ελληνικές υπερτροφές, καθώς και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερκατανάλωση ζάχαρης και των υποκατάστατών της. Κατά την υλοποίηση της διαθεματικής αυτής προσέγγισης, οι μαθητές πήραν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες και στα δύο παραπάνω μαθήματα.

 

Δραστηριότητες / Ν. Γλώσσα

  • παραγωγή προφορικού λόγου σχετικά με τη σωστή διατροφή των εφήβων, με αφορμή σχετική παρουσίαση
  • καταγραφή σελίδας ημερολογίου (“αποφασίζω να τρώω υγιεινά”)
  • καταγραφή εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής
  • απάντηση σε ερωτηματολόγιο για την επιλογή τροφίμων σε εβδομαδιαία βάση και σύνταξη διατροφικής πρότασης σε έναν συμμαθητή
  • μαγειρική συνταγή (καταγραφή της συνταγής για ένα υγιεινό σνακ, που παρασκευάστηκε στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας)
  • διαφήμιση ενός υγιεινού σνακ

Ετικέτες: ,

Τα σχόλια είναι κλειστά.