20 Μαΐ 2017

Τεστ λεξιλογίου

Συντάκτης: ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Ξέρεις το σωστό; Δοκίμασε να επιλέξεις τον σωστό τύπο:


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

11 Φεβ 2017

Το μέτρημα

Συντάκτης: ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

View this document on Scribd
Θέατρο και εκπαίδευση from EΥΘΥΜΙΑ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος- Αθήνα.

Δώστε την ευκαιρία στους Μαθητές να συμμετέχουν σαν παρατηρητές (η ημερομηνία κατάθεσης εργασιών έχει λήξει) Θα είναι μεγάλη εμπειρία γι αυτούς.

Όταν ο Μότσαρτ, σε ηλικία οκτώ ετών, ρωτήθηκε τί είναι μουσική απάντησε πως «Μουσική είναι η τέχνη να βρίσκεις τις νότες που αγαπούν η μία την άλλη, είναι η φιλία ανάμεσα στις νότες», ενώ ο Μπετόβεν συμπληρώνει πως «Μουσική είναι η φιλία ανάμεσα στους ανθρώπους που τους κάνει πιο καλούς και πιο ευτυχισμένους». Διαβάστε όλο το άρθρο »

Το 2010-2011 24 Ελληνίδες ηθοποιοί απέδωσαν σκηνικά τις 24 ραψωδίες της Ιλιάδας σε μετάφραση Δ. Μαρωνίτη. Το Τρίτο Πρόγραμμα αναμετέδωσε όλες τις σκηνικές ερμηνείες, που παρουσιάστηκαν στο Εθνικό Θέατρο. Τη ραψωδία Π (Πατρόκλεια), που περιλαμβάνει την αριστεία και τον θάνατο του Πάτροκλου ερμήνευσε η Μαρία Πρωτόπαππα.


Ερμηνεία: Μαρία Πρωτόπαππα    Συνεργασία: Ερατώ Πίσση
Ζωντανή ηχογράφηση (Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, 3/2/2011)

«Στη… μικρή Αθήνα των 111.486 κατοίκων, στις 25 Μαρτίου 1896 (δεύτερη μέρα του Πάσχα – σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο) ξεκίνησε η όμορφη περιπέτεια των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν τότε ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης και  δήμαρχος Αθηναίων ο Λάμπρος Καλλιφρονάς.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Στις 29 Ιουνίου 2016 οι μαθητές της γ΄ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι στο θέατρο «Καμπέρειο» (ΙΕ΄Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου).

Η παράσταση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων του σχολείου με τίτλο «Πρόσφυγες ‘Το αγόρι με τη βαλίτσα’ (θέατρο)«.

Μπορείτε να δείτε την παράστασή μας εδώ:

2 Δεκ 2016

Κι αν ήσουν εσύ;

Συντάκτης: ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κάτω από: Αρχική

2016-KiAnHsounEsyPoster-web (410 x 600)
Αυτό το Σαββατοκύριακο (2-4 Δεκεμβρίου) στα Ιωάννινα παρακολουθούμε το επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο «Κι αν ήσουν εσύ;», που οργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις ΔΠΕ & ΔΔΕ Ιωαννίνων (μέσω των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων).

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση με βιωματικό χαρακτήρα, που ευαισθητοποιεί τους εκπαιδευτικούς γενικά σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και τους εξοικειώνει με τεχνικές θεάτρου, ασκήσεις και παιχνίδια για την κινητοποίηση των μαθητών και την ενίσχυση της συνοχής των παιδαγωγικών ομάδων που συμμετέχουν σε προγράμματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.

Η μέχρι στιγμής εμπειρία είναι σχεδόν αποκαλυπτική και η δουλειά των επιμορφωτών θεατροπαιδαγωγών εξαιρετική.