Πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί πανικοβάλλονται μπροστά σε παιδιά με δύσκολα σύνδρομα ,όπως αυτισμό, σύνδρομο διαταραχής της διαγωγής, σύνδρομο υπερκινητικότητας, ASPERGER Κ.Λ.Π.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν αυτά τα παιδιά  ν΄αναγνωρίζουν  και  να χειρίζονται τα συναισθήματά τους είναι η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Τα παιδιά παίζοντας διαφορετικούς χαρακτήρες βιώνουν διάφορες ψυχολογικές καταστάσεις, εκτονώνεται η ενέργειά τους, κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να χειρίζονται καλύτερα τον ψυχικό τους κόσμο.

«Ἔστιν οὖν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας καὶ τελείας, μέγεθος ἐχούσης, ἡδυσμένῳ λόγῳ, χωρὶς ἑκάστῳ τῶν εἰδὼν ἐν τοῖς μορίοις, δρώντων καὶ οὐ δι’ ἀπαγγελίας, δι’ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν»  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Πάνω από 25 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το κορυφαίο ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα πλοήγησης για Android Συσκευές! ΔΕΝ απαιτείται σύνδεση στο internet!

Το Navmii είναι μια εντελώς δωρεάν, εφαρμογή πλοήγησης με φωνητική καθοδήγηση, χωρίς κρυφές χρεώσεις. Χρησιμοποιεί δεδομένα χάρτη OSM, που δημιουργούνται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Το Navmii (πρώην Navfree) περιλαμβάνει ενσωματωμένους χάρτες, που αποθηκεύονται στη συσκευή σας. Κατά συνέπεια δε χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι (εκτός και αν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που απαιτούν σύνδεση). Χρησιμοποιήστε το Navmii στο εξωτερικό για να αποφύγετε τις υψηλές χρεώσεις περιαγωγής!

Αναλυτικά, το Navmii σας προσφέρει:

• Πλήρης σύστημα πλοήγησης με φωνή
• Απίστευτα όμορφοι χάρτες υψηλής ευκρίνειας
• Γρήγορος υπολογισμός διαδρομής – δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι!
• Χάσατε τη στροφή; Κανένα πρόβλημα…το αυτόματο σύστημα επανυπολογισμού διαδρομής θα σας ξαναβάλει στο δρόμο.
• Μετάβαση στη λειτουργία βαδίσματος όταν περπατάτε.
• Αναζήτηση διεύθυνσης με ή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.
• Αναζητήστε σημεία ενδιαφέροντος με το Navfree, ή χρησιμοποιήστε το Foursquare για προβολή αναλυτικής λίστας.
• Πλοήγηση ανά ταχυδρομικό κώδικα, πόλη, οδό ή σημείο ενδιαφέροντος. Λειτουργία αναζήτησης «τι υπάρχει στην περιοχή».
• Αναβάθμιση σε περιεχόμενο επί πληρωμή που περιέχει: Ενημερώσεις κυκλοφορίας, Φωνές επωνύμων, Κάμερες ασφαλείας
• Ενσωματωμένο Google street view
• Και ακόμα πολλά περισσότερα..

 

Έκδοση: –
Μέγεθος: –
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Navmii
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

 

Πηγή: https://www.dwrean.net/2014/09/navfree-gps-xoris-sindesi-sto-internet.html

Ο Όμιλος Θεάτρου του σχολείου μας, έπειτα από μία χρονιά έντονων δημιουργικών αναζητήσεων και πειραματισμών, έδωσε την τελική του παράσταση στις 28 Ιουνίου 2019 στο θέατρο «Καμπέρειο» με το έργο του Δημήτρη Ψαθά, Φον Δημητράκης.

Δείτε το βίντεο της παράστασης:

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις θεατρικές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έναν θεατρικό όμιλο:

Σημειώσεις θεατρικών τεχνικών from Theresa Giakoumatou

2 Δεκ 2019

Δελφίνι δελφινάκι

Συντάκτης: ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κάτω από: Οικολογία

Το παιχνιδιάρικο και φιλικό δελφίνι είναι ίσως το πιο αγαπητό θαλάσσιο θηλαστικό! Κυκλοφορεί ελεύθερο στις ελληνικές θάλασσες και σε όλες τις καθαρές θάλασσες της υφηλίου, αλλά παραμένει ακόμη … ασύλληπτο, μάλλον χάρη στην εξαιρετική ευφυΐα του!

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, το μέγεθός του μπορεί να ξεκινάει από το 1,2 μ. μήκος και 40 κιλά βάρος (σαν ένα μικρό παιδάκι!), αλλά μπορεί να φτάσει και τα 9,5 μ. και τους 10 τόνους, αν μιλάμε για όρκα.

Επιπλέον υλικό & ευχάριστες δραστηριότητες: Οι φίλοι μας τα δελφίνια

 

   Τον Νοέμβριο οι μαθητές του Α΄2 στο σχολείο μας εμβάθυναν στις αρχές της υγιεινής διατροφής, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας (ενότ. 3) και της Νεοελληνικής Γλώσσας (ενότ. 4). Με σύνθημα «Τον Νοέμβριο τρεφόμαστε υγιεινά» ξεκίνησαν τέσσερις εβδομάδες γεμάτες κέφι.

   Συγκεκριμένα, οι μαθητές εμημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής για τους εφήβους, για τη σημασία του να τρεφόμαστε με φρέσκα και εποχικά τρόφιμα, για τις ελληνικές υπερτροφές, καθώς και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερκατανάλωση ζάχαρης και των υποκατάστατών της. Κατά την υλοποίηση της διαθεματικής αυτής προσέγγισης, οι μαθητές πήραν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες και στα δύο παραπάνω μαθήματα.

 

Δραστηριότητες / Ν. Γλώσσα

  • παραγωγή προφορικού λόγου σχετικά με τη σωστή διατροφή των εφήβων, με αφορμή σχετική παρουσίαση
  • καταγραφή σελίδας ημερολογίου («αποφασίζω να τρώω υγιεινά»)
  • καταγραφή εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής
  • απάντηση σε ερωτηματολόγιο για την επιλογή τροφίμων σε εβδομαδιαία βάση και σύνταξη διατροφικής πρότασης σε έναν συμμαθητή
  • μαγειρική συνταγή (καταγραφή της συνταγής για ένα υγιεινό σνακ, που παρασκευάστηκε στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας)
  • διαφήμιση ενός υγιεινού σνακ
11 Φεβ 2017

Το μέτρημα

Συντάκτης: ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κάτω από: Μουσική

View this document on Scribd
Θέατρο και εκπαίδευση from EΥΘΥΜΙΑ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος- Αθήνα.

Δώστε την ευκαιρία στους Μαθητές να συμμετέχουν σαν παρατηρητές (η ημερομηνία κατάθεσης εργασιών έχει λήξει) Θα είναι μεγάλη εμπειρία γι αυτούς.

Το 2010-2011 24 Ελληνίδες ηθοποιοί απέδωσαν σκηνικά τις 24 ραψωδίες της Ιλιάδας σε μετάφραση Δ. Μαρωνίτη. Το Τρίτο Πρόγραμμα αναμετέδωσε όλες τις σκηνικές ερμηνείες, που παρουσιάστηκαν στο Εθνικό Θέατρο. Τη ραψωδία Π (Πατρόκλεια), που περιλαμβάνει την αριστεία και τον θάνατο του Πάτροκλου ερμήνευσε η Μαρία Πρωτόπαππα.


Ερμηνεία: Μαρία Πρωτόπαππα    Συνεργασία: Ερατώ Πίσση
Ζωντανή ηχογράφηση (Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, 3/2/2011)