Συνέδριο Νεοελληνικής Γλώσσας Β’ Γυμνασίου Διονύσου

24 Μαΐου 2024 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Συνέδριο Νεοελληνικής Γλώσσας
Β’ Γυμνασίου Διονύσου

Επίλογος για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Β’ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Διονύσου, με τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Νεοελληνικής Γλώσσας, με συμμετέχοντες τους μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2. Το Συνέδριο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ. Ε. Γεωργαντζή.
Οι μαθητές παρουσίασαν τις ανακοινώσεις τους, οι οποίες πραγματεύονταν διάφορα ζητήματα, σχετικά με επιλεγμένα λογοτεχνικά βιβλία που διάβασαν και ταινίες που παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Τα μυθιστορήματα και οι ταινίες επελέγησαν με άξονα τα θέματα των επιμέρους ενοτήτων του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β’ Γυμνασίου.
Ακολούθησε η επεξεργασία των πρωτόλειων των μαθητών, ώστε να αποκτήσουν τη μορφή ανακοίνωσης σε Συνέδριο και η ομαδοποίησή τους σε ενότητες, ανάλογα με το μυθιστόρημα ή την ταινία που επρόκειτο να αναλυθεί.
• Τα εφηβικά μυθιστορήματα (bildungsroman) που μελετήθηκαν και παρουσιάστηκαν ήταν:
“Ο Κύριός μου”, Ζωρζ Σαρή
“Ο Δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς”, Μαιρούλα Κλιάφα
“Πρίγκηπας και Φτωχός ” Marc Twain
• Οι εφηβικές ταινίες, που προέρχονταν από την εκπαιδευτική πλατφόρμα Cinedu, ήταν:
“Ζωή σαν κινούμενο σχέδιο”, του Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς
“χ+ψ” του Μόργκαν Μάθιους.
Το Συνέδριο Διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολικής μας Μονάδας, στον Άξονα «Διδασκαλία, Μάθηση και Αξιολόγηση», με στόχο τις Καινοτόμες πρακτικές στη Διδασκαλία και τη Βελτίωση της Απόδοσης της Διδασκαλίας με έμφαση στη Διαφοροποίηση.
Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στην πρωτόγνωρη αυτή διαδρομή και, βέβαια, τους ομιλητές, με τις καθηλωτικές για την ηλικία τους ανακοινώσεις, τις οποίες συνέταξαν και παρουσίασαν ως μικροί σύνεδροι με σπουδαίο μέλλον.

21 22 23