1η Διάκριση σε διαγωνισμό ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

1 Μαΐου 2023 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Οικονομικός Διαγωνισμός

Φέτος, για πρώτη φορά, οργανώθηκε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, πανελλήνιος διαγωνισμός για τους μαθητές της Α΄ γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, με θέμα «Οικογενειακός Προϋπολογισμός και Βιωσιμότητα».

Στο διαγωνισμό αυτό δήλωσαν ενδιαφέρον και διάθεση για συμμετοχή 10 από τους 44 μαθητές του Γυμνασίου Διονύσου και με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ηρώ Παντίκ προετοιμάστηκαν κατάλληλα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός αυτός διεξήχθη ηλεκτρονικά στις 15/2/2023, με σαφή και ακριβή χρονικά όρια έναρξης και λήξης.

Παρά τις αντιξοότητες (αδυναμία σύνδεσης στο διαδίκτυο, έλλειψη κωδικών των προσωπικών emails των μαθητών, αργό internet, προβλήματα στις ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.), οι μαθητές υπήρξαν αξιέπαινοι για την επιμονή και την υπομονή με την οποία τις αντιμετώπισαν.

Από τους 662 μαθητές των 80 σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, 45 μαθητές έλαβαν Βραβείο Διάκρισης για την πρώτη καλύτερη επίδοση και 99 μαθητές, για την δεύτερη.  Αυτοί συγκέντρωσαν 15/15 και 14/15 αντίστοιχα, ορθές απαντήσεις στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.  Μέσα σε αυτούς υπήρξαν και τρεις από τους μαθητές του Σχολείου  μας!

Αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

ΟΙΚΙΑΚΗ

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του διαγωνισμού!

Ειδικότερα, τη Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Μαριάνθη Νικολαΐδου, την υπεύθυνη του εργαστηρίου πληροφορικής κ. Βάσω Χρήστου, καθώς και τις εκπαιδευτικούς κ. Νάντια Γαβριήλ και κ. Φαίη Ποταμιάνου για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού!  Ευχαριστούμε επίσης και όλο το σύλλογο διδασκόντων για την υποστήριξη και την αποδοχή αυτής της διαδικασίας, καθώς και τους γονείς για την συγκατάθεσή τους στη συμμετοχή των παιδιών τους στο συγκεκριμένο διαγωνισμό!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και στην καθηγήτριά τους Ηρώ Παντίκ!

Καλές επιτυχίες πάντα σε όλους και όλες, μαθητές και μαθήτριες!!!