Δράση «Βιβλιοδρομίες»μαθητών Γ3 Γυμνασίου Διονύσου

3 Απριλίου 2023 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

IMG 8376

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση της δράσης «βιβλιοδρομίες»των μαθητών του Γ3 και την συμμετοχή 3 μαθητριών του Α1 του σχολείου μας με θέμα «Εμείς και οι Άλλοι» στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας φιλόλογου Μίχα Ηρώς.Οι μαθητές μας επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο με τις υποδειγματικές εργασίες τους με θέμα τον ρατσισμό από την αρχαιότητα , το Βυζάντιο ,το μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

IMG 8379

Η δράση περιελάμβανε συγγραφή ποιήματος ,συλλογή άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά αναφορικά με τον ρατσισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα .Επιπροσθέτως ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων ,ακρόαση τραγουδιών ,παρακολούθηση ταινιών καθώς και καταγραφή αποφθεγμάτων κ ρητών .

IMG 8378

Οι επιδιωκόμενοι στόχοι επετεύχθησαν καθώς μέσω της φιλαναγνωσίας ,οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν και επαναπροσδιόρισαν τη στάση τους απέναντι στο μείζον θέμα της διαφορετικότητας !

IMG 8377   IMG 8375

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που με την συμμετοχή τους ανέδειξαν τον ηθοπλαστικό κ παιδαγωγικό χαρακτήρα του σχολείου μας !