maxresdefault

Teacher Academy – Ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης για εκπαιδευτικούς μέσω διαδικτυακών μαθημάτων και μαθημάτων σε φυσικό χώρο

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό προκλήσεων κατά την καθημερινή τους εργασία στην τάξη και συχνά δυσκολεύονται να αποκτήσουν την απαιτούμενη επιμόρφωση ή την υποστήριξη για την υπέρβασή τους. Το Teacher Academy (Ακαδημία Εκπαιδευτικών) του School Education Gateway υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς, ώστε να έχουν πρόσβαση σε συναφείς επιμορφωτικές ευκαιρίες, προσφέροντάς τους μία διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης, συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διενεργούνται μέσω διαδικτύου αλλά και σε φυσικό χώρο σε όλη την Ευρώπη και αξιολόγησή τους.

Το Teacher Academy (Ακαδημία Εκπαιδευτικών) προσφέρει έναν βασικό κατάλογο μαθημάτων με πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα που διενεργούνται τόσο εν ώρα εργασίας σε φυσικό χώρο όσο και δωρεάν μέσω διαδικτύου για εκπαιδευτικούς, επιμορφωτές εκπαιδευτικών και μη διδακτικό προσωπικό που μετέχει στην σχολική εκπαίδευση (από την προσχολική έως την ανώτερη δευτεροβάθμια). Επιπλέον, στο Teacher Academy, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν μια συλλογή διδακτικών υλικών που αναπτύχθηκαν από εκπαιδευτικούς του eTwinning, Ευρωπαϊκούς θεσμούς και χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα. 

To Παιδαγωγικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο (Pedagogical Advisory Board) του Teacher Academy είναι αρμόδιο για το πρόγραμμα των διαδικτυακών μαθημάτων του Teacher Academy. Κάθε χρόνο ορίζει ποια διαδικτυακά μαθήματα θα προσφερθούν μέσω του Teacher Academy και υποστηρίζει την ανάπτυξή τους διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και καθοδήγηση όσον αφορά σε πρακτικές ψηφιακής μάθησης, διδακτικό σχεδιασμό και υπερσύγχρονες διδακτικές μεθόδους. Μέλη του Συμβουλίου επικυρώνουν σχέδια μαθημάτων που σκιαγραφούν τις βασικές παραμέτρους κάθε μαθήματος/κύκλου μαθημάτων και συνεισφέρουν στα υλικά που επιλέγονται προς χρήση σε κάθε μάθημα.

Tο Παιδαγωγικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο απαρτίζεται από ειδικούς στο πεδίο της ψηφιακής μάθησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών. 

Το Συμβούλιο περιλαμβάνει τον Επικεφαλής του Παιδαγωγικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του eTwinning και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

  • Ο Luis Fernandes είναι διευθυντής σχολείου με πάθος για την εκπαίδευση και την τεχνολογία. Επίσης, είναι μέλος αρκετών γνωμοδοτικών συμβουλίων που εστιάζουν στη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.
  • Η Anne Gilleran εργάζεται ως ανώτερη σύμβουλος και υπεύθυνη για θέματα παιδείας στην Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning. 
  • Η Diana Laurillard είναι καθηγήτρια Μάθησης με Ψηφιακές Τεχνολογίες στο Εργαστήριο Γνώσης, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του UCL και έχει ηγηθεί ερευνητικών έργων που αφορούν στην ανάπτυξη του συνόλου εργαλείων και της διαδικτυακής κοινότητας για εκπαιδευτικούς και επιμορφωτές Learning Designer, στις προσαρμοστικές παρεμβάσεις λογισμικού για μαθητές με χαμηλό επίπεδο αριθμητικού γραμματισμού και δυσαριθμησία και στη χρήση Μαζικών Ελεύθερων Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOC) για επαγγελματική ανάπτυξη. 
  • Η Madeleine Murray είναι εθνική συντονίστρια με PDST Technology in Education υπεύθυνη για τον σχεδιασμό διαδικτυακών συνεχιζόμενων μαθημάτων επαγγελματικής ανάπτυξης στις ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς. 
  • Ο Diego Rojas Ruiz έχει πτυχίο Φιλολογίας και Μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.
  • Η Danguole Rutkauskiene είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικής Πολυμέσων (Σχολή Πληροφορικής) στο Πανεπιστήμιο τεχνολογίας Kaunas στη Λιθουανία και ειδικός Εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας της Βαλτικής (BETI).