“Βραδιά του Ερευνητή”

Οκτ 20157
images

images

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου,  6:00-8.00 μ.μ.

στο Σχολικό κτίριο του Ποταμού

         Οι   «Μικροί ερευνητές του εγκεφάλου» του Δημοτικού Σχολείου Αιγιάλης-Θολαρίων Αμοργού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών  συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή δράση «Βραδιά του Ερευνητή / Researchers’ Night».

Μέσα από μικρά δρώμενα  με το δικό τους μοναδικό τρόπο υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και της Διευθύντριας του Σχολείου κας Μαρίας Αναγνώστου θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το μαγικό χώρο των ερευνητών.

Η δράση είναι πρωτοποριακή  και μοναδική για Δημοτικό Σχολείο αλλά μετά από την άκρως  πετυχημένη συμμετοχή των μαθητών  στην Διεθνή δράση « Εβδομάδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο» (Μάιος 2015) τόσο ο Επιστημονικός Υπεύθυνος  της δράσης Βραδιά του Ερευνητή, Δρ.  Κωνσταντίνος Πουλάς (Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών), όσο και η υπεύθυνη της δράσης, Εβδομάδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο, Δρ. Μαριγούλα Μαργαρίτη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών) κάλεσαν τους μικρούς μαθητές να συμμετάσχουν σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός.

     Η Εκδήλωση «Βραδιά Ερευνητή» διεξάγεται κάθε χρόνο,  την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, ταυτόχρονα σε 300 περίπου πόλεις στην Ευρώπη, με πανηγυρικές εκδηλώσεις που στοχεύουν στο να γνωρίσει το ευρύ κοινό, και ειδικότερα οι νέοι, την επιστημονική και κοινωνική σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί ο ερευνητής, προβάλλοντας την ανθρώπινη πλευρά του. Το Πανεπιστήμιο Πατρών ανέλαβε και φέτος για 8η χρονιά τη διοργάνωση της Βραδιάς του Ερευνητή, εκδήλωση που, πλέον, έχει καθιερωθεί τόσο στην Ακαδημαϊκή και Εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

    Οι δικοί μας « Μικροί Ερευνητές »  σας προσκαλούν να μοιραστείτε  μαζί τους τη μικρή  τους προσπάθεια σε  μια  τόσο μεγάλη δράση.

 

Ο Σύλλογος  διδασκόντων του

Δημοτικού Σχολείου Αιγιάλης-Θολαρίων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων