Η Πληροφορική στο δημοτικό σχολείο

Το μάθημα της Πληροφορικής στο Δημοτικό Αράχωβας

Αρχεία για Μάρτιος, 2016


“Ο θείος Πλάτων” από την Γ΄τάξη.

Στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας οι μαθητές της Γ΄τάξης πήραν μέρος στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”. Δάβασαν το βιβλίο “Ο θείος Πλάτων” της Άλκης Ζέη.

Τα ανίψια του θείου Πλάτωνα βρίσκονται στη Ρωσία εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου της Ελλάδας και εκεί έχουν ως συντροφιά τον Πλάτωνα, το λούτρινο γαϊδουράκι που τους στέλνει ο θείος τους απότην Ελλάδα. Στο κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο “Μια γριούλα που τη λένε Μπάμπουσκα”,  ο Πλάτων βρίσκεται θαμμένος κάτω από το χιόνι της Ρωσίας. Στο μάθημα της Πληροφορικής τα παιδιά της Γ΄τάξης εμπνεύστηκαν από το κεφάλαιο αυτό, εικονογράφησαν κάποια αποσπάσματα με το λογισμικό TuxPaint και δημιούργησαν το παρακάτω βιβλίο:

Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Γ1: Κατσικά Κωστούλα

Γ2: Χριστοδούλου Έλλη

Πληροφορική: Αντωνίου Μαριάνθη

“Πέντε ποντικοί” από τη Β΄τάξη.

 

Οι μαθητές της Β΄τάξης διάλεξαν στίχους από το κείμενο του μαθήματος της Γλώσσας “Πέντε ποντικοί” του Ζαχαρία Παπαντωνίου και τους εικονογράφησαν με το λογισμικό TuxPaint. Απολαύστε τις ζωγραφιές τους στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερολόγια 2016

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε τα ημερολόγια που δημιούργησαν οι μαθητές της Δ΄τάξης, με εικόνες που σχεδίασαν κυρίως μόνοι τους!!!

april

Χαρταετοί και αποκριάτικες φιγούρες από το Δημοτικό σχολείο Διστόμου.

Οι μαθητές του ολοήμερου τμήματος του δημοτικού σχολείου Διστόμου ζωγράφισαν υπέροχες αποκριάτικες φιγούρες. Μπείτε στο πνεύμα των Απόκρεων μαζί τους.

 

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make your own free digital slideshow

Παρουσιάσεις της Αράχωβας από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης.

Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 δημιούργησαν θεματικές παρουσιάσεις για την Αράχωβα χρησιμοποιώντας την γλώσσα προγραμματισμού Scratch. Μπράβο παιδιά!!!

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να μεταφερθείτε στη συλλογή των έργων:

arahova


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων