Εντυπωσιακά φαινόμενα στον ουρανό: υπερπανσέληνος του Αυγούστου και βροχή από Περσείδες

    full moon Δύο εντυπωσιακά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό και θα είναι ορατά και με γυμνό μάτι. Πρόκειται για την υπερπανσέληνο του Αυγούστου (10 Αυγούστου 2014) και τη βροχή από Περσείδες, που θα κορυφωθεί τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Αυγούστου 2014. 

    Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Χρύσανθο Φάκα, το φαινόμενο δημιουργείται όταν η Γη περάσει από ένα σύννεφο της τροχιάς του κομήτη Swift Tuttle, που αποτελείται από πάγο και σκόνη, ηλικίας πέραν των χιλίων ετών:  “Ολα αυτά τα χώματα που μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της γης με τεράστιες ταχύτητες αρχίζουν να πυρακτούνται και βλέπουμε το υπέροχο φαινόμενο των διαττόντων αστεριών, τα λεγόμενα πεφταστέρια, ή αν καταφέρουν να φτάσουν στη Γη τα ονομάζουμε μετεωρίτες”.
    Φέτος η αυγουστιάτικη πανσέληνος θα είναι πιο κοντά στη Γη από ό,τι συνήθως και έτσι θα είναι πιο φωτεινή και πιο μεγάλη, προκαλώντας επίσης ένα εντυπωσιακό φαινόμενο:  “Κάθε κανένα χρόνο υπάρχει μία πανσέληνος που είναι πλησιέστερη στη Γη. Αυτό την καθιστά και υπέροχη, φωτεινότερη και λαμπρότερη σε συνδυασμό με τις Περσείδες”.
     Σε πολλά μερη θα οργανωθούν αστρονομικές βραδιές και θα στηθούν τηλεσκόπια για να απολαύσουν όσοι επιθυμούν τα εντυπωσιακά φαινόμενα στον ουρανό.
Πηγή : www.ant1iwo.com
Απολαύστε τώρα ένα βίντεο με βροχή από Περσείδες.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση