Ο μύθος της ελιάς σε κόμικ

athena_poseidon_kekrop“Κάποτε ο Ποσειδώνας,ο θεός της θάλασσας, και η Αθηνά, η θεά της σοφίας, μάλωναν για το ποιος θα γίνει προστάτης της πόλης του βασιλιά Κέκροπα, της σημερινής Αθήνας. (Σύμφωνα με το μύθο, ο Κέκροπας ήταν από τη μέση και κάτω δράκοντας.)

Όλοι οι θεοί είχαν μαζευτεί στην Ακρόπολη, για να δουν από κοντά τη μονομαχία. Όποιος θα έδινε το καλύτερο δώρο στους κατοίκους της πόλης, θα ήταν ο νικητής.

Ο Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινά του το βράχο της Ακρόπολης και αμέσως πετάχτηκε θαλασσινό νερό και ένα πολεμικό άλογο. Η Αθηνά χτύπησε με το κοντάρι της το βράχο και ευθύς φύτρωσε μία ελιά με πλούσιο καρπό.

Το δώρο της Αθηνάς άρεσε περισσότερο στους κατοίκους της πόλης, γιατί θα τους έδινε καρπούς, λάδι και ξυλεία. Ωραίο ήταν και το δώρο του Ποσειδώνα, αλλά θαλασσινό νερό υπήρχε άφθονο στη γύρω περιοχή. Ο μύθος λέει πως οι άντρες ψήφισαν τον Ποσειδώνα, ενώ οι γυναίκες, που ήταν περισσότερες, διάλεξαν την Αθηνά.

Έτσι η Αθηνά έγινε η προστάτιδα της πόλης, που από τότε φέρει το όνομά της, Αθήνα. Οι κάτοικοι έφτιαξαν ναό και άγαλμα προς τιμήν της και είχαν την ελιά ιερό δέντρο.”

 

Επηρεασμένοι από το μύθο αυτό, στα πλαίσια ενός project με θέμα την ελιά, φτιάξαμε στο περιβάλλον παρουσίασης του PowerPoint ένα κόμικ, στο οποίο δώσαμε κίνηση, αφήγηση και μουσική. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν ομαδικά για να σκεφτούν και να συγγράψουν τα λόγια των ηρώων, στα πλαίσια της δημιουργικής γραφής, τα οποία μετά ηχογραφήθηκαν από τους ίδιους.

Παρακάτω μπορείτε να χαρείτε μαζί με εμάς κάποια από τα δείγματα της δουλειάς μας.

0624_PoseidonAthenaQuarrel

Η ιστορία της ελιάς (Όλγα Κ. – Σοφία Χ.)

Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά (Ελένη Δ. – Μαριάννα Ν.)

Η ελιά (Μαρία Κ. – Ελένη Χ.)

Η ελιά (Βασιλική Γ. – Τηλέμαχος Μ.)

Η Αθηνά κι ο Ποσειδώνας (Σέιντι Ζ. – Αλέξανδρος Κ.)

Το μυστηριώδες ΚΟΜΙΚ (Ανέστης Π. – Νίκος Χ.)

Η ελιά (Θανάσης Κ. – Πέτρος Τ. – Λάμπρος Χ.)

 

 

 

2 σχόλια

  1. Για την καταπληκτική εργασία σου έχεις βραβειάκι. Σε περιμένει http://xristinakt.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html

  2. Ωωωω! Ευχαριστώ πολύ! Θα το δημοσιεύσω! Φιλάκια!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση