header image

Την Παρασκευή,στις 19:00 θα ακούσουμε  την τρίτη στάση των χαιρετισμών από τον π. Σταθόπουλο στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Τριαντάρου.

κάτω από: ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Θα  μπορούσε να  χαρακτηριστεί και αρρώστια της εποχής μας «ο εθισμός στο διαδίκτυο «.  Ανεξέλεγκτη χρήση πολύωρη ενασχόληση ,δραστηριότητες αμφιβόλου περιεχομένου ,ηλεκτρονικά παιχνίδια χωρίς τελειωμό, ηλεκτρονικές συζητήσεις , γνωριμίες ως και παράλληλες ζωές  και πολλά άλλα ,είναι μερικά από τα συμπτώματα  αυτής της ηλεκτρονικής αρρώστιας . Αυξάνεται το άγχος των νέων ,δημιουργούνται εμμονές και ανασφάλειες  ,ψεύτικα  όνειρα  για διαδικτυακή ζωή ,μείωση της ενεργητικότητας και της ζωντάνιας  των ατόμων με όλη την παθογένεια που ακολουθεί.

Σταματούν τα ενδιαφέροντά τους και τα χόμπυ τους ,παραμελούν την προσωπική τους ζωή,την υγιεινή τους ,αρκετοί εγκαταλείπουν το σχολείο ,γίνονται οξύθυμοι  νευρικοί και βίαιοι.Γι ΄αυτό πρωτίστως οι γονείς πρέπει  να ελέγχουμε  το χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά τους  στο διαδίκτυο ,να τα περιορίζουμε ,να συζητάμε για τις αρνητικές επιπτώσεις και να δίνουμε και εναλλακτικές επιλογές απασχόλησης  πριν το διαδίκτυο φτάσει στο σημείο να διαλύσει τη ζωή τους και να λειτουργεί ως μοναδικό και αξεπέραστο υποκατάστατο .

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

 

Κρητικά τραγούδια !!!

Είναι απίστευτη  αυτή  η   ικανότητα που έχουν οι κρητικοί  στη δημιουργία  στίχων με ομοιοκαταληξία ,συνοχή  και φυσικά με περιεχόμενο που εκφράζει τον έρωτα ,τη χαρά ,την πίκρα και τη λύπη  αλλά και κάθε στιγμή της καθημερινότητας. Αισθάνομαι πολύ περήφανος  για  αυτούς τους  συμπατριώτες μου που η λεβεντιά και η ντομπροσύνη είναι συνώνυμο του χαρακτήρα τους  Ν α ζήσετε όλοι οι κρητικοί.   Λεβεντομάνα Κρήτη  με στι μαντινάδες σου !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κάτω από: ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Ετικέτες:

πολυτεχνείο2009

Στην  εξέγερση του Πολυτεχνείου το 73, μαθητής ακόμα του Δημοτικού ,λίγα πραγματα μπορούσα να καταλάβω για την σημασία που είχε τότε ο ξεσηκωμός  των φοιτητών . Επειδή όμως ο χαρακτήρας μου ήταν αντιδραστικός και με μια μικρή δόση επανάστασης σε καθετί καταπιεστικό ,με γοήτευε ο αγώνας τους ,αφενός γιατί ήταν πρωτοποριακός ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο που είχε ισοπεδώσει κάθε ίχνος ελευθερίας και αφετέρου επειδή ήταν άνισος  απέναντι στο στρατικοποιημένο καθεστώς της χούντας. Στο Λύκειο  ητάξη μας έπρεπε να προετοιμάσει κάτι για την επέτειο αυτή .Νωπές ακόμα   οι μνήμες μας προέτρεπαν για κάτι όχι πρόχειρο .Πράγματι  συνεργαστήκαμε όλοι μας με υπευθυνότητα μοναδική .Συνθήματα ,θεατρικό ,τραγούδια που συνοδεύονταν με κιθάρες και άλλα όργανα που επαιζαν συμμαθητές μας ακόμη και προσκλητήριο νεκρών με καταθέσεις  από λουλούδια  ολοκλήρωσαν το παζλ της γιορτής .Τα συνθήματα παρόλο  που έχουν περάσει  παραμένουν διαχρονικά .Πόσο αληθινό είναι το :ψωμί -παιδεία -ελευθερία .Έκλεισε φέτος τα 29 χρόνια κι εμείς ακόμα ψάχνουμε να τα βρούμε ;;;;

 

κάτω από: ΙΣΤΟΡΙΑ
Ετικέτες:

Τελικά αυτό που όλοι γνωρίζουμε καλά είναι ότι η γνώση καταχτιέται βήμα βήμα .Σκαλί σκαλί θα αναβαίνεις  σε κάθε σου προσπάθεια.Μην προσπαθήσεις να ανέβεις μαζί δυο ή περισσότερα  σκαλιά γιατί  θα μπορεί και να πέσεις και να αρχίσεις πάλι από την αρχή. Έτσιλοιπόν συμβαίνει και με το χώρο της πληροφορικής και κυρίως όταν μαθαίνεις κάτι ολότελα καινούριο .Αισθάνομαι σαν τα παιδιά της Α΄τάξης που  πρέπει να μάθουν τα γράμματα ,να διαβάζουν συλλαβές ,λέξεις , μέχρι να διαβάζουν μια πρόταση.Και  φυσικά  αυτό  που χρειάζεται είναι ενασχόληση και παρακολούθηση  …. Καλή  ηλεκτρονική χρονιά.

κάτω από: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Ηρώον του χωριου

Ηρώον του χωριου

t     Κάθε χωριό έχει και του ανθρώπους που αποτελούν το αλατοπίπερο για την μικρή κοινωνία του .Είναι οι μικροί πρωταγωνιστές  που καθημερινά βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων αλλά και που είναι παρόντες  σε κάθε συζήτηση , ακόμα κι όταν δεν είναι μπροστά. Ανεχτικός  στα κάθε λογής πειράγματα ,σε βαθμό που τον έβγαζαν από τα ρούχα του , έδειχνε κατανόηση και υπομονετικά  ξεπερνούσε   το καθετί . Όταν κηρύχτηκε   ο πόλεμος το 1940 ο Νικόλας έφυγε για το μέτωπο της Αλβανίας .Δεν δίστασε καμιά στιγμή  για τη ζωή του  ακόμα κι όταν  χρειάστηκε να κάνει ριψοκίνδυνες αποστολές που άλλοι τις απέφευγαν. Ξυπόλητος μέσα στα χιόνια τριγυρνούσε  ακόμα και για να φέρει νερό  στους υπόλοιπους στρατιώτες .Εγινε ένας μικρός ήρωας  που όλοι τον σέβονταν όταν τα κρυοπαγήματα στα πόδια του τον είχαν για πολύ καιρό καθηλωμένο στο κρεβάτι . Γύρισε μετά το τέλος του  πολέμου  και η πατρίδα τον τίμησε για τη γενναιότητα του .

     Δυστυχώς τα κουσούρια του πολέμου ήταν πολλά για το επιβαρυμένο σώμα του .Πέθανε λίγα χρόνια αργότερα .Όλοι είχαν ένα δάκρυ  για τον λολονικόλα  που όμως είχε αποκτήσει τον τίτλο του ήρωα πια στις συνειδήσεις τους.

κάτω από: ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Ετικέτες:,

Ο καιρός  άρχισε να αγριεύει για τα καλά . Περάσαμε και τα μισά του Νοέμβρη βλέπεις .Το κρύο αρχισε να γίνεται πιο έντονο κυρίως τις πρωινές και βραδυνές ώρες .Ήδη τα  πρώτα τζάκια άναψαν .Βλέπεις η  ιδιαίτερη μυρωδιά  του ξύλου που καίγεται προδίδει από μακρυά. Οι καμινάδες ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και φυσικά όσους κάθονται γύρω από την εστία του .Ακούγοντας και τις προβλέψεις  οτι το κρύο θα είναι έντονο  φέτος,όλοι προσπαθούσαν να ολοκληρώνουν τις τελευταίες τους προετοιμασίες .Τα ξύλα για το τζάκι ,τις τροφές για τα ζώα αλλά και οτιδήποτε άλλο θεωρούσαν ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμο τις μέρες που δεν θα μπορούσαν αν βγουν εξω απότο σπίτι .Με τις πρώτες βροχές άρχισε και η σπορά.Οι αγρότες προσπαθούν να μπολιάσουν τη γη με τον ευεργετικό καρπό του σιταριού και του βίκου , ενω τα τρακτέρ σε τροχιά παρέλασης , προσπαθούν να τον σκεπάσουν για να αρχίσει γιγά σιγά να φουσκώνει .

κάτω από: ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Κατηγορίες