Στον κόσμο του λογισμικού ανοικτού κώδικα στο κυνήγι των bugs η ηλικία είναι σαφές ότι δεν αποτελεί σημαντικό παράγοντα. O Alex Miller, ένας δωδεκάχρονος μάγος της τεχνολογίας από το Σαν Χοσέ είναι η απόδειξη αφού μόλις παρέλαβε 3.000 δολάρια από το ίδρυμα Mozilla. Η επιταγή ήρθε στο ταχυδρομείο και ήταν μια ανταμοιβή για τον εντοπισμό ενός κρίσιμου κενού ασφαλείας στον περιηγητή ιστού Firefox.

Η Mozilla πρόσφατα ανέβασε το ποσό για την εξεύρεση ενός τέτοιου σφάλματος από τα 500 στα $ 3.000 σε μια προσπάθεια να γίνει πιο χρήσιμο για τους ανθρώπους να περνούν το χρόνο τους για να τα βρούν. Ο Άλεξ με καθημερινές 90λεπτες συνεδρίες εντόπιζε τυχόν σφάλματα. Το πρώτο bug που υποβλήθηκε δεν πληρούσε τα κριτήρια για το βραβείο, αλλά τις επόμενες 10 ημέρες της βρήκε ένα σημαντικό μειονέκτημα ασφάλειας και η επιταγή ήταν αμέσως στο σπίτι του.
Από τα λεφτά που κέρδισε ο Alex, $100 θα πάνε σε μια φιλοζωική εταιρία, ένα σημαντικό ποσό θα διατεθεί για την αγορά ενός καινούριου υπολογιστή (κάτι που επιθυμούσε πολύ) και τα υπόλοιπα θα αποταμιευθούν.