Εδώ θα καταχωρούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε σχετικά με την πρόταση για το φθηνό μαθητικό υπολογιστή (One Lap Top per Child) τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες του τρίτου κόσμου… 

OLPC Laptop

4 Σχόλια “One Laptop Per Child – Φθηνός μαθητικός υπολογιστής”
 1. Σοφία εδω θα βρεις πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση την οποία διοργάνωσε ι ομάδα χρηστών Linux Ιωαννίνων σε ημερίδα στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων
  http://ilug.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=30

 2. Ο προτεινόμενος υπολογιστής των 100 δολαρίων χρησιμοποιεί Linux ως λειτουργικό σύστημα και διαθέτει δύο τρόπους λειτουργίας της οθόνης:Ο πρώτος είναι έγχρωμη οθόνη και ο δεύτερος είναι ασπρόμαυρη οθόνη που προσφέρει δυνατότητα ανάγνωσης ακόμη και όταν είναι εκτεθειμένη στον ήλιο.
  Αυτός ο υπολογιστής έχει επεξεργαστή 400MHz με 128MB DRAM μνήμης, έχει 512MB Flash μνήμη, δεν έχει σκληρό δίσκο αλλά διαθέτει τρείς USB θύρες.
  Ο υπολογιστής θα διαθέτει ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο η οποία, μεταξύ άλλων, προσφέρει δυνατότητα αυτορυθμιζόμενης δικτύωσης μεταξύ των υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε υπολογιστής θα μπορεί να επικοινωνε με τους πλησιέστερους υπολογιστές, δημιουργώντας ευκαιριακά ένα τοπικό δίκτυο (local area network, LAN).
  Οι υπολογιστές αυτοί α χρησιμοποιούν πρωτοποριακές μορφές τροφοδοσίας (συμπεριλαμβανομένης μιας κουρδιστής γεννήτριας) και θα μπορούν να κάνουν οτιδήποτε εκτός από το να αποθηκεύσουν μεγάλο ό γκο δεδομένων.

 3. Δέκα χιλιάδες υπολογιστές αναμένεται να δοθούν σε μαθητές τον Σεπτέμβριο.
  Με έναν υπολογιστή των 100 ευρώ αναμένεται να εφοδιαστούν, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, 10.000 μαθητές.

  Όπως δήλωσε στα Νέα, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος, ήδη έχει αρχίσει ο απαιτούμενος σχεδιασμός και απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει κάθε μαθητής τον υπολογιστή του.
  «Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία ‘ελληνοποίησης’ του υπολογιστή» επισημαίνει, εξηγώντας ότι μια ομάδα 300 ειδικών προσαρμόζει το λογισμικό του στην ελληνική γλώσσα. Ο υπολογιστής αναμένεται να είναι έτοιμος τους πρώτους μήνες του 2007.
  Αν και κοστίζει το ένα δέκατο της τιμής ενός φορητού υπολογιστή, έχει το 90% των δυνατοτήτων του. Μπορεί να επεξεργαστεί ένα κείμενο, να δει φωτογραφίες ή να «σερφάρει» στο Ίντερνετ. Επιπλέον, οι υπολογιστές αυτοί θα μπορούν να επικοινωνούν ασύρματα με τα «αδέρφια» τους σε απόσταση έως 700 μέτρων, δηλαδή οι μαθητές ενός σχολείου θα μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα, να λύνουν μαζί ασκήσεις ή να παρακολουθούν το ίδιο μάθημα που θα παραδίδει -πάντα ψηφιακά- ο δάσκαλος.

 4.  

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων