Ιαν 06 2016

Άρθρα του/της ΜΑΝΤΖΑΝΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Επιστολή στο Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου για τα αδέσποτα ζώα

Εύοσμος, 16 Δεκεμβρίου 2015

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Στο μάθημα της Γλώσσας μιλήσαμε για το θέμα των αδέσποτων ζώων που ζουν εδώ στον Εύοσμο. Κάθε μέρα γυρίζοντας από το σχολείο βρίσκουμε πολλά άρρωστα ή ετοιμοθάνατα ζώα και πολλές φορές βλέπουμε μικρά γατάκια και σκυλάκια που έχουν χτυπηθεί από τα αυτοκίνητα. Όλα αυτά μας προβλημάτισαν πολύ για αυτό θελήσαμε να σας γράψουμε αυτό το γράμμα.

Αναρωτιόμαστε αν στο Δήμο μας υπάρχουν χώροι φύλαξης (καταφύγια) για τα αδέσποτα, αν συνεργάζεστε με εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις, αν έχετε εξασφαλίσει κάποια χρηματοδότηση από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ώστε να παρέχετε στα αδέσποτα τροφές, κολλάρα, τσιπάκια, ιατρική περίθαλψη (κτηνίατρους, εμβόλια, αμπούλες, στείρωση, κ.ά). Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε επίσης αν δέχεστε ζώα από τους πολίτες που δεν μπορούν να τα φροντίσουν προκειμένου να μην τα εγκαταλείψουν. Υπάρχει στο Δήμο μας κάποια τηλεφωνική γραμμή στην οποία οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνήσουν για να πάρουν οδηγίες-πληροφορίες για τη σωστή και υπεύθυνη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων; Έχετε διοργανώσει κάποια σχετική εκδήλωση με θέμα τα αδέσποτα στην οποία οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να υιοθετήσουν κάποια από αυτά και να ευαισθητοποιηθούν, αλλά και να προβληματιστούν πάνω στο θέμα αυτό;

Σας ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο σας και ελπίζουμε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για τους «μικρούς πολίτες» της πόλης μας. Θα ήμασταν ευγνώμονες αν μας ενημερώνατε γραπτώς για το παραπάνω πρόβλημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα!

Με εκτίμηση
Οι μαθητές/τριες του Ε΄2
του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση