Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι

Πριν από λίγες μέρες   κοινοποιήθηκε η πρώτη φάση των τοποθετήσεων -μεταθέσεων Εκπ/κών εντός του ΠΥΣΠΕ Έβρου και σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου,σήμερα 25/05/2018 θα έπρεπε να ολοκληρωθούν όλες οι τοποθετήσεις  και οι μεταθέσεις.

Με εγκύκλιο όμως που απέστειλε χθες το Υπουργείο(24/5/18) σε όλες τις Διευθύνσεις, ζητάει να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων και των βελτιώσεων των εκπαιδευτικών εντός των ΠΥΣΠΕ οι μεταβολές των σχολικών μονάδων (καταργήσεις, υποβιβασμοί, προαγωγές, συγχωνεύσεις, ιδρύσεις)και μάλιστα μία μέρα πριν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες.

Ειδοποιηθήκαμε πως δεν ισχύει τίποτα μέχρι νεωτέρας οδηγίας.Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει και αν θα επαναληφθεί η  όλη   διαδικασία των οργανικών υπεραριθμιών καθώς και των τοποθετήσεων και βελτιώσεων.

Στο ΠΥΣΠΕ Έβρου έχουμε προαγωγές και καταργήσεις σχολικών μονάδων κι αν εφαρμοστεί η νέα οδηγία, ό,τι κοινοποιήθηκε μέχρι τώρα θα αλλάξει.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης θα τιναχτεί η διαδικασία των μεταθέσεων στον αέρα και θα επαναληφθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Συμμερίζομαι την αγωνία σας και θεωρώ απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.Οι μεταβολές των σχολικών μονάδων (καταργήσεις, υποβιβασμοί, προαγωγές, συγχωνεύσεις, ιδρύσεις)πρέπει να προηγούνται των διαδικασιών των μεταθέσεων…Τα συμπεράσματα δικά σας!

Σας παραθέτω τη χθεσινή εγκύκλιο αλλά και την προηγούμενη που  ζητούσε από τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μέχρι τις 25/05/2018.

Η προηγούμενη εγκύκλιος -Οδηγίες_23-4-18_signed

Η νέα εγκύκλιος
Προς:  Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης

Κοιν:   Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη διαδικασία των τοποθετήσεων και βελτιώσεων εκπαιδευτικών της Π.Ε.»

Μετά από τη δημοσίευση της αριθμ. Φ.10/77657/Δ1 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών στο με αριθμ. ΦΕΚ 1774/ τ. Β/ 18-05-2018, παρακαλούμε να ληφθούν υπόψη, κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων και βελτιώσεων των εκπαιδευτικών της Π.Ε., οι μεταβολές των σχολικών μονάδων στις περιοχές ευθύνης σας, όπως αυτές προσδιορίζονται στην ανωτέρω Κ.Υ.Α..

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΡΟΜΠΕΛΗ

Για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση είμαι πάντα στη διάθεσή σας και για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώνω αμέσως.