Σύμφωνα με τα ΠΔ 50/1996 και ΠΔ 100/1997:

Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για αμοιβαία μετάθεση έχουν οι εκπαιδευτικοί εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο και να έχουν την ίδια ειδικότητα.

β) Να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία.

γ) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα 10 έτη.

δ) Να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια υπηρεσίας από τον διορισμό τους μέχρι 31 Αυγούστου του έτους διενέργειας των μεταθέσεων από την ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση (ΠΔ50/96).

Δικαίωμα αίτησης αμοιβαίας μετάθεσης  έχουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλλει αίτηση κανονικής μετάθεσης και δεν  ικανοποιήθηκε.

Δε δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης: α) οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι(ΠΔ 100/97) και β) όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα, αφού οι αμοιβαίες μεταθέσεις πραγματοποιούνται από σχολείο σε σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων στον ημερήσιο τύπο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του παρόντος διατάγματος.

Οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων αφού διαπιστώσουν ότι οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για αμοιβαία μετάθεση και ελέγξουν την πληρότητα και την ορθότητα των δικαιολογητικών, υποβάλλουν μέσα σε 5 ημέρες τις αιτήσεις στο περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ), αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης ή στο κεντρικά υπηρεσιακό συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ), αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο μιας περιοχής σε σχολείο άλλης περιοχής (ΠΔ 50/96).

Για το έντυπο-αίτηση πατήστε

Αίτηση για Αμοιβαία μετάθεση εκπαιδευτικών Π.Ε. 2016-17

Αίτηση για Αμοιβαία μετάθεση εκπαιδευτικών Π.Ε. 2016-17