471053

Πριν από μερικά χρόνια οι μαθητές μου ( του Ε2) στο μάθημα της Γλώσσας σχολίασαν τη φράση του Νικηφόρου Βρεττάκου <<Τα  βιβλία  είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο >>

Είπαν :

Το βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο γιατί σε ταξιδεύει σε άλλες χώρες!!!Σε κάνει να κλαις,να γελάς ,να τραγουδάς,να κοιμάσαι!!!Μέσα απ” τις σελίδες του πετάς ή ονειρεύεσαι,πας  χιλιάδες  χρόνια  πιο πίσω ή πιο μπροστά!!!Ένα καλό βιβλίο θες να το διαβάζεις ξανά και ξανά και πολλές φορές δεν το χορταίνεις!!!Είναι φανταστικό να διαβάζεις βιβλία!!! (Αγγελική)

Το βιβλίο με βοηθάει να πηγαίνω σ΄ έναν άλλο κόσμο και να φαντάζομαι πολλά πράγματα!!! Να  εμπλουτίζω το λεξιλόγιό μου και να περνάω ευχάριστα την ώρα μου!!!(Αλέξανδρος)

Το βιβλίο σε πηγαίνει σε διαφορετικούς κόσμους με πολλά  πράγματα που δεν μπορείς να                                                         φανταστείς !!Είναι ένα εξαιρετικό πράγμα που σε μορφώνει και εμπλουτίζει το λεξιλόγιό σου!!!(Πασχάλης)

Ένα βιβλίο σε κάνει να περνάς ευχάριστα την ώρα σου ,να ηρεμείς!!!Εμένα ένα βιβλίο με κάνει να ταξιδεύω σ” ένα μαγικό κόσμο  και να ξεπερνάω μέσα απ” τις σελίδες του τα πιο τρελά μου όνειρα!!! (Δημήτρης)

Το βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο γιατί ονειρεύεσαι,ταξιδεύεις , περνάς ευχάριστα τον χρόνο σου,σε πάει  σε παραμυθένιες πόλεις ,χωριά ή χώρες!!!΄Ενα  βιβλίο μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου φίλος ,να σε κάνει να γελάς ,να συγκινείσαι,να νιώθεις όμορφα!!!(Θανάσης)

Εμένα ένα βιβλίο με κάνει να γελάω , να ταξιδεύω σε  διαφορετικούς  κόσμους, να εμπλουτίζω το λεξιλόγιό μου και να διασκεδάζω!!!Άμα διαβάσεις ένα βιβλίο μετά θες συνέχεια να διαβάσεις κι άλλο!!! (Αντώνης)

Εγώ νομίζω  ότι τα βιβλία είναι γέλια και τραγούδια και σε ταξιδεύουν ,σε διασκεδάζουν και σε κάνουν να ονειρεύεσαι έναν άλλο κόσμο!!!Αγαπώ πολύ τα βιβλία μα πιο πολύ απ΄ όλα τα παραμύθια!!! (Σουκράν)

Το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό για όλους τους ανθρώπους!!!Πρέπει να διαβάζουμε βιβλία διότι μαθαίνουμε πάρα πολλά πράγματα που είναι απαραίτητα για τη ζωή μας!!!(Βασούλα)

Ένα βιβλίο  σε κάνει να  γελάς, να χαίρεσαι αυτό που θες να ονειρευτείς!!Με ένα βιβλίο περνάς την ώρα σου και δεν πιάνεις θέση  μπροστά στην τηλεόραση.Με  ένα βιβλίο πετάς και ξεχνάς όλα όσα έχεις στο μυαλό σου!!! (Κωνσταντίνα)

Με το βιβλίο  μπορώ να ταξιδέψω ,να χαλαρώσω, να σκέφτομαι ,να πετάξω στον κόσμο, ν’ανοίξω την πόρτα του ονείρου μου  και να περάσω όμορφες στιγμές!!! (Μιχάλης)

Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο νιώθεις ελεύθερη ,μεταφέρεσαι σ΄ έναν άλλο κόσμο!!!Ένα βιβλίο σε κάνει να πετάς ,να ταξιδεύεις , να γελάς, να περνάς  ευχάριστα την ώρα  σου ,να εμπνέεσαι ,να ηρεμείς και να  πλουτίζεις   και το λεξιλόγιό σου !!!( Δήμητρα)

Το βιβλίο είναι  όντως  ένα  ανοιχτό  παράθυρο στον κόσμο ,διότι σε  κάνει να  γελάς αλλά  και να κλαις ,να εμπλουτίζεις το λεξιλόγιό σου , να ονειρεύεσαι, ακόμη και να εμπνέεσαι!!! Μέσα από τις σελίδες του βλέπεις όμορφες και πολύχρωμες  εικόνες  που σε κάνουν να ταξιδεύεις σε φανταστικά μέρη!!! (Γεωργία)

Το βιβλίο είναι ένα καράβι στο ράφι της βιβλιοθήκης σου!!!Το διαβάζεις και ταξιδεύεις στον δικό σου κόσμο και όταν τελειώνει το ταξίδι το καράβι βυθίζεται στα βάθη της καρδιάς  σου!!! ( Δέσποινα)