Ο Μυστικός Ήρωας της Τάξης

Το παιχνίδι “Ο μυστικός ήρωας της τάξης” μας το σύστησε το Νηπιαγωγείο Ραιδεστού, με το οποίο συνεργαζόμαστε στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning με τίτλο «Ήρωες»(Gamebook: Heroes) και έγινε το αγαπημένο παιχνίδι της τάξης μας.

Πώς παίζεται:

Με κλήρωση η δασκάλα επιλέγει έναν μαθητή. Δεν ανακοινώνει όμως το όνομά του. Αυτός είναι ο μυστικός ήρωας της τάξης. Κατά τη διάρκεια της μέρας όλοι οι μαθητές προσπαθούν να συμπεριφερθούν σαν μικροί ήρωες και στο τέλος της μέρας η δασκάλα ανακοινώνει τον μυστικό ήρωα της ημέρας. Εάν αυτός έχει συμπεριφερθεί σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν ήδη συζητηθεί στην τάξη, κερδίζει μια κονκάρδα. Στις πέντε κονκάρδες κερδίζει το Βραβείο του Μυστικού Ήρωα.

Παραλλαγή:

Με κλήρωση η δασκάλα επιλέγει έναν μαθητή. Δεν ανακοινώνει όμως το όνομά του. Αυτός είναι ο μυστικός ήρωας της τάξης. Η δασκάλα γνωστοποιεί κρυφά στον μυστικό ήρωα ότι αυτός θα είναι ο ήρωας της ημέρας δείχνοντας σε κάθε μαθητή μια κενή κάρτα και μόνο στον μυστικό ήρωα την κάρτα που γράφει ότι αυτός είναι ο ήρωας. Ο μαθητής αυτός συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συζητηθεί στην τάξη. Στο τέλος της μέρας οι μαθητές προσπαθούν να βρουν ποιος ήταν ο μυστικός ήρωας και γίνεται συζήτηση στην τάξη για την συμπεριφορά του.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται