Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Το  Α΄Βραβείο animation για την ταινία “Παράλληλοι κόσμοι” πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 του σχολείου μας στα πλαίσια του 9ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους “Cinema διάβασες;”. Η ταινία ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού των δύο εκτεταμένων διαθεματικών προγραμμάτων της τάξης για το σύμπαν και την κλιματική αλλαγή, στα πλαίσια των οποίων και δημιουργήθηκε.

Το σενάριο δημιουργήθηκε από την ολομέλεια της τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, οι μαθητές κατασκεύασαν τις φιγούρες και τα αντικείμενα ενώ για βάση χρησιμοποιήθηκε κατασκευή του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας. Προβολείς για φωτισμό μας διέθεσε το Fotoklik και η φωτογράφιση και οι κινήσεις έγιναν από τους μαθητές. Η μουσική σύνθεση του τραγουδιού έγινε από την κ. Χαρά Ηλία,καθηγήτρια Αγγλικών και η μουσική προσαρμογή και η ηχοληψία έγινε από τον κ. Φάνη Ασβεστά.

Το μήνυμα του βίντεο, που έχει χιουμοριστική διάθεση, με λίγα λόγια είναι: “Μην περιμένεις να μάθεις από τους εξωγήινους για την κλιματική αλλαγή. Ενημερώσου! Δράσε!”

Ο Διαγωνισμός  συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, την ΕΡΤ και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στις 10 Μαϊου.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται