2018_Έτος Μαθηματικών VII Διεθνής Εβδομάδα για την Επιστήμη & την Ειρήνη -Τηλεδιάσκεψη – Teleconference with a researcher

 

Το 2018 έχει οριστεί ως Έτος Μαθηματικών από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με στόχο της προώθηση της μαθηματικής παιδείας και σκέψης στη χώρα μας. Επίσης η  εβδομάδα 9-15 Νοεμβρίου έχει οριστεί  από την UNESCO ως Διεθνής Εβδομάδα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη. Στα πλαίσια των σχετικών δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω Skype με τον Έλληνα μαθηματικό Σταύρο Παπαθανασίου, ο οποίος σπουδάζει και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, στην περιοχή της Βαλτιμόρης, κοντά στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι μαθητές-τριες της τάξης μας συζήτησαν με τον κ. Παπαθανασίου και έθεσαν τα ερωτήματά τους σχετικά με τη σημασία και την πορεία των μαθηματικών, τους μεγάλους μαθηματικούς, τα άλυτα μαθηματικά προβλήματα, τις εφαρμογές των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή, τον ρόλο της επιστήμης στην παγκόσμια ειρήνη και την ανάπτυξη.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν με το κέφι του ερευνητή, παρότι στο Μέριλαντ ήταν 2 η ώρα τη νύχτα, καθώς και με το βίντεο με το οποίο παρουσίασε το θέμα που μελετά. Ήταν μια πραγματικά πολύ ξεχωριστή συνάντηση που ελπίζουμε να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για τους μαθητές.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται