Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος – World Space Week

Με πρωτοβουλία της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ, από 4 ως 10 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος, για να τονιστεί η συνεισφορά της επιστήμης και της τεχνολογίας στην εξερεύνηση του διαστήματος με στόχο τη διατήρηση και τη βελτίωση της ζωής στον πλανήτη μας [17 στόχοι του ΟΗΕ για Βιώσιμη Ανάπτυξη].

Η αφορμή για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος δόθηκε από δύο ιστορικές ημερομηνίες, με τις οποίες ανοίγει και κλείνει η Εβδομάδα. Αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου επέτειο της εκτόξευσης του μη επανδρωμένου δορυφόρου Σπούτνικ 1 από την Σοβιετική Ένωση το 1957 ενώ στις 10 Οκτωβρίου του 1967 υπογράφηκε η Διεθνής Συνθήκη για το Διάστημα.

Η τάξη μας αποφάσισε ένα από τα δύο διαθεματικά προγράμματα της χρονιάς να είναι για το διάστημα. Και πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για τις νέες ανακαλύψεις. Έτσι αποφασίσαμε να μελετήσουμε θεωρίες περί του σύμπαντος από τον Αριστοτέλη ως τα βαρυτικά κύματα. Ένα από τα πρώτα μας βήματα είναι η μελέτη του ηλιακού μας συστήματος. Οι μαθητές ανέλαβαν ο καθένας την μελέτη και παρουσίαση κάποιου πλανήτη. Στις φωτογραφίες βλέπετε τρισδιάστατες εργασίες μαθητών: της Ευαγγελίας Αγγειοπλάστη και του Ναπολέοντα Κοντού.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται